Cati kilometri are, de fapt, cea mai lunga autostrada din Europa si ce tari leaga aceasta

Te-ai intrebat vreodata care este cea mai lunga autostrada din Europa? Ei bine, astazi vei afla raspunsul si o sa iti mai spunem si ce tari leaga aceasta!

Daca te-ai intrebat vreodata care este cea mai lunga autostrada din Europa, o sa iti spunem care este aceasta si ce trebuie sa stii despre ea. Mai mult, iti spunem si ce tari leaga aceasta autostrada.

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre autostrazile din Europa
Daca nu stiai, o sa iti spunem ca tarile cu cel mai mare numar de kilometri de autostrada sunt Spania, Germania, Franta, Italia si Marea Britanie. Tari ce fac parte din Uniunea Europeana, precum Malta sau Letonia, nu au autostrazi.

Conform unui studiu, tara cu cel mai mare numar de benzinarii este Italia, cu peste 21.000. Asta inseamna mai mult decat Germania (14.500) si Franta (11.000).

Cand vine vorba de incasarea taxelor pentru circulatia pe autostrazi, Germania se afla pe primul loc, iar Andora se afla la coada clasamentului. Nu avem date despre Romania…

Cele mai sigure drumuri din Uniunea Europeana sunt in Suedia si Irlanda. Din pacate, acelasi studiu vorbeste si despre cele mai proaste drumuri, care se afla in Polonia, Bulgaria si Romania!

Prima autostrada din Europa a fost construita in Italia de Piero Puricelli, un inginer si mai tarziu un senator, in anul 1923. Aceasta avea o lungime de 42.6 km si lega Lainate de nord-vestul orasului Milano si de lacurile din Italia. Autostrada avea o singura banda pe sens si era inchisa intre orele 1 si 6 dimineata.

Cati kilometri are cea mai lunga autostrada din Europa si care sunt tarile ce le leaga
Cea mai lunga autostrada din Europa se numeste Bundesautobahn 7, are o lungime totala 963 km si traverseaza Germania de la granita cu Danemarca si pana la frontiera cu Austria.

O sa iti mai spunem si ca cea mai lunga autostrada dreapta din lume o vei gasi in Arabia Saudita si leaga orasele Haradh si Badha. Se numeste Autostrada 85 si are o lungime de 260 km.

Cea mai lunga autostrada din lume este autostrada Pan-Americana. Pleaca din Fairbanks (Alaska) si se termina la Buenos Aires, Argentina. Aceasta masoara nu mai putin de 50.000 km.

Tara cu cel mai mare numar de kilometri de autostrada ramane China (96.000 km), iar aceasta este urmata de Statele Unite Ale Americii cu 76.334 km. Chinezii planuiesc ca pana in anul 2030 sa ajunga la 400.000 km de autostrada construiti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *