Ce a păţit un şofer român de TIR care a fost prins pe contrasens în Croaţia. Astfel de pedepse ar trebui să fie şi în România

De-a lungul timpului, mai mulți șoferi au fost surprinși circulând pe drumurile din România pe contrasens. Unii dintre ei au făcut-o cu bună știință, alții fără intenție. Acum s-a aflat ce a păţit un şofer român de TIR care a fost prins pe contrasens în Croaţia. Astfel de pedepse ar trebui să fie şi în România.

Un șofer de TIR român a circulat pe contrasens pe o autostradă din Croația. Ce amendă a primit

Un șofer de TIR din România a fost prins conducând pe contrasens pe o autostradă din Croația, după ce mai mulți participanți la trafic au alertat poliția.

Incidentul nefericit a avut loc în jurul orei 11:40 și a fost surprins de o cameră de supraveghere, conform informațiilor furnizate de Departamentul de Poliție Varaždin.

Ce se poate vedea în imaginile surprinse

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum TIR-ul a pătruns pe sensul greșit al autostrăzii A4, dinspre stația de taxare Breznički Hum, după care șoferul a făcut o manevră de întoarcere, blocând astfel traficul rutier.

De asemenea, șoferul român de TIR a refuzat testarea cu aparatul etilotest atunci când a fost oprit de polițiștii de la Rutieră.

Câți bani trebuie să plătească acum șoferul român

Conform presei locale din Croația, șoferul român de TIR este pasibil de o amendă în valoare de 6.480 de euro.

În plus, șoferul român riscă și o pedeapsă cu închisoarea de 120 de zile, precum și interdicția de a msi conduce pe drumurile din interiorul Croației pentru următorii doi ani, informează 24 Sata.

Care este cea mai mare amendă rutieră din lume

Pe de altă parte, cea mai mare amendă de circulaţie din lume a fost dată în anul 2010. Aceasta a fost primită de un şofer suedez care a fost prins că circula cu o viteză de 290 de kilometri în Elveţia. Șoferul suedez a primit o amendă de 656.000 de lire sterline, ceea ce înseamnă circa 3.453.971 de lei sau 731.076 de euro.

Şoferul amendat drastic avea pe atunci vârsta de 37 de ani şi conducea un Mercedes SLS AMG. Astfel, șoferul a avut o viteză de 170 de kilometri la oră peste limita admisă de lege.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *