Ce a scris un român din Satu-Mare în procesul verbal, după ce a rămas fără permis. Polițistul a crezut că nu vede bine

Un român lăsat fără permis de Poliţie, în Satu Mare, a reuşit să îi convingă pe judecători să întoarcă această decizie. Cu siguranţă nu este primul care reuşeşte asta, dar motivul invocat de el este unul cu adevărat surprinzător. Acesta le-a explicat magistraţilor că se afla într-o situaţie emoţională specială. Are gemeni acasă, care au şi ceva probleme medicale, iar soţia sa este însărcinată, tot cu gemeni. Sătmăreanu a explicat că familia sa ar putea avea foarte mult de suferit dacă el va avea permisul suspendat.

Judecătorii consideră că imaginile video îi dau dreptate şoferului şi i-au oferit permisul înapoi
„În aceste condiţii perspectiva de a rămâne fără permisul de conducere ar fi o tragedie pentru familie deoarece soţia are interdicţie să conducă în această stare, iar nevoia de deplasare cu auto este una acută mai ales în perspectiva iminentă a internării soţiei şi transportului copiilor la creşă, neavând alt ajutor din partea familiei sau celor apropiaţi în localitate. De asemenea şi problema financiară este una foarte delicată”, şi-a motivat bărbatul cererea ca permisul să îi fie restituit.

Iar judecătorii chiar au acceptat să îi acorde permisul. Şi-au motivat decizia prin faptul că filmările dovedesc că maşina era deja în zona zebrei când pietonul a început traversarea. Este greu de spus cât de mult au fost influenţaţi şi de situaţia familială a şoferului, dar cert este că au decis în favoarea lui.

„Din vizualizarea înregistrării video rezultă că maşina condusă de petent se afla deja în momentul imediat anterior atingerii trecerii de pietoni, în timp ce pietonul nu este vizibil în cadrul înregistrării. La cadrul 9953 maşina petentului se află deja pe mijlocul marcajului de trecere de pietoni, moment în care pietonul devine vizibil , cu piciorul ridicat pentru a se angaja în traversare. Începând cu cadrul 9958, maşina petentului este obturată de alte maşini, astfel încât deplasarea acesteia, precum şi a pietonului nu mai pot fi coroborate”, este motivarea judecătorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *