Ce amendă primești dacă nu ai stingător în mașină. Suma e desul de mare

În conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conducerea unui autovehicul care nu are în dotare trusă medicală, stingător pentru incendii și triunghiuri reflectorizante omologate constituie contravenție. Astfel, lipsa trusei medicale, a extinctorului sau a triunghiurilor reflectorizante le poate aduce șoferilor amenzi cuprinse între 590 și 725 de lei.

Obligația conducătorilor de autovehicule care nu au în dotare, la momentul controlului efectuat, trusa medicala, două triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei.

Ultimele modificări ale legislației rutiere, care au intrat în vigoare începând cu data de 27.02.2022, nu stabilesc ca măsură de sancționare o amendă majorată pentru lipsa lucrurilor din kit-ul de siguranță auto.

Vesta reflectorizantă este opțională pentru șoferii de autoturisme, este doar o recomandare pentru a fi mai vizibili noaptea, prin urmare nu primiți amendă dacă nu o aveți în mașină.

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *