Ce ar fi făcut la volan polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa. Ce suspiciuni au anchetatorii

Ce ar fi făcut la volan polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa și ce suspiciuni au anchetatorii. Polițistul de la Secția 5 care a lovit-o mortal pe fetița de 11 ani, pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei revine în fața anchetatorilor. Vineri, procurorii l-au audiat mai multe ore, iar la finalul audierilor s-a decis plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ce ar fi făcut la volan polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa

Anchetatorii au suspiciuni că polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni și a accidentat grav altă fetiță se uita la telefon în loc să fie atent la drum. Astfel, procurorii au cerut imagini de pe tot traseul parcurs de agent.

Polițistul de la Secția 5 care a lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni din Sectorul 1 din București revine în fața anchetatorilor, dar între timp șefii lui nu i-au mai permis să mai iasă pe teren, fiind transferat în Arhivă. Numai că nici la Arhivă nu a stat prea mult, întrucât și-a luat concediu de odihnă.

În cadrul dosarului accidentului pe care l-a provocat, polițistul de la Secția 5 este urmărit penal pentru ucidere din culpă. Procurorii l-au audiat vineri, iar în urma audierilor s-a decis plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile. Agentul nu are voie să părăsească România și nici să ia legătura cu martorii din dosar.

Polițistul nu a acordat prioritate trecerii de pietoni

Procurorul de caz Călin Radu a declarat că agentul nu se afla în misiune în momentul accidentului și conducea cu viteză peste limita legală, urmând să fie dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă. Conducătorul auto nu a acordat prioritate fetelor care se aflau pe o trecere pietoni, având pornite numai semnalele luminoase, nu și pe cele acustice.

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de seriviciu, misiuni poliţieneşti. Era la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei, mai exact verifica la domiciliu anumite persoane. Nu executa misiune cu caracter de urgenţă.

Legea este forate clară. Tot ce înseamnă condiţii de tip prioritar are obligaţia cel care conduce o maşina a Poliţiei să circule cu prudenţă şi este scutit doar pe partea contravenţională, nu doar pe partea penală”, a spus și ministrul Lucian Bode.

Între timp, Raisa a fost condusă pe ultimul drum de familie, prieteni și cunoscuți, iar anchetatorii continuă cercetările în dosar ca să stabilească cum s-a produs accidentul. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, există și suspiciunea că în momentul accidentului, polițistul în cauză se uita la telefon în loc să fie atent la drum. Prin urmare, procurorii au cerut imagini de pe tot traseul parcurs de agent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *