Ce înseamnă 91H scris pe anvelopele de la mașină. Mulți șoferi nu știu

Ce înseamnă, de fapt, 91H care apare scris pe anvelopele de la mașină? Mulți șoferi nu au habar de acest ”cod” când își achiziționează cauciucuri.

Ce înseamnă 91H la anvelopele de la o mașină? Mulți șoferi nu cunosc semnificația termenului. Trebuie spus din start că vorbim de un lucru foarte important, chiar fundamental, atunci când optăm să ne cumpărăm cauciucuri noi.

Ce înseamnă, de fapt, 91H scris pe anvelopele de la mașină. Cât de important este să cunoaștem semnificația simbolului

Ori de câte ori vedem un simbol de genul 91H sau unul asemănător ca structură (alte exemple: 91V, 91W etc) pe anvelope trebuie să știm din start că vorbim de termeni care arată indicele de sarcina și indicele de viteză.

Cei care dețin un vehicul sunt conștienți de faptul că în această lume complexă a anvelopelor pot întâlni o serie de coduri, cifre si litere. Ele apar inscripționate pe flancurile acestora.

La o primă vedere, ele pot părea de neînțeles. Treptat, odată ce înțelegem semnificația lor, putem face alegeri responsabile și ne putem asigură că mașina noastră este echipată cu anvelopele potrivite.

Pentru cei mai mulți dintre șoferii din România, unul dintre aspectele cheie care poate părea un mister este codul “91H” sau “91 H”. El apare marcat pe lateralele anvelopelor. Întrebarea e ce înseamnă, de fapt, 91H la anvelope?

Pentru a înțelege semnificația simbolului vom împărți pe bucăți formularea: 91 și H.  Referindu-ne la numărul “91”, trebuie spus că el arată capacitatea maximă de încărcare a anvelopei.

De regulă, indicele de sarcină pleacă de la 79 și ajunge la 100. Mai exact, fiecare valoare corespunde unei încărcături specifice în kilograme. În cazul de față, “91” ne arată că anvelopa poate suporta o greutate maxima de aproximativ 615 kg.

În ceea ce privește litere ”H”, aceasta se referă la indicele de viteză. O alegere a codului de viteză este esențială. Opțiunea ne poate asigura că anvelopele pot face fata cerințelor de viteză ale mașinii. De asemenea, ele oferă aderență și stabilitate în timpul deplasării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *