Ce înseamnă când vezi P-ul încercuit în bordul maşinii. Martorul de care trebuie să afli urgent, e foarte periculos

Atunci când mergi cu mașina, pe bord s-ar putea la un moment dat să ți se aprindă un martor în forma literei P, de culoare roșie, și cu siguranță ca te vei întreba ce înseamnă când vezi P-ul roşu încercuit în bordul maşinii. În cele ce urmează îți vom explica noi ce reprezintă acest simbol.

Sistemele electronice ale mașinii tale se bazează pe senszori

Sistemele electronice din mașinile actuale se bazează pe o serie de senzori conectați la luminile de avertizare și la simbolurile de pe tabloul de bord.

Există două tipuri principale de lumini de avertizare de pe tabloul de bord: roșu și portocaliu. O lumină de avertizare roșie indică, în general, o problemă serioasă a mașinii.

Dacă se aprind, va trebui să depistezi problemele apărute

În acest caz ar trebui să acționați rapid dacă lumina de avertizare de pe tabloul de bord este roșie. Ar putea fi vorba de o supraîncălzire a motorului, de o presiune scăzută a uleiului de motor sau de o problemă a sistemului de frânare.

O lumină de avertizare portocalie pe tabloul de bord înseamnă că sistemul de gestionare a motorului, calculatorul care conduce motorul, a detectat o defecțiune.

Puteți continua să conduceți o mașină cu o lumină de avertizare portocalie pe tabloul de bord, dar ar trebui să vă îndreptați cât mai curând posibil către centrul de service local pentru diagnosticare și reparații.

În multitudinea de indicatoare și semnale, după cum se poate vedea și mai sus, vei descoperi unul aparte, în forma literei P și de culoare roșie. Dacă nu ai aflat încă ce reprezintă, citește mai departe și află ce înseamnă când vezi P-ul roşu încercuit în bordul maşinii.

Află ce înseamnă când vezi P-ul roşu încercuit în bordul maşinii

Din punct de vedere tehnic, P-ul roşu încercuit reprezintă, de fapt, lumina frânei de parcare, acesta aprinzându-se atunci când există o problemă cu frâna de parcare sau când aceasta este încă acționată.

Acest martor,P-ul roşu încercuit, indică probleme posibile în cadrul sistemului de frânare. Toate vehiculele sunt diferite, ceea ce înseamnă că indicatorul de avertizare a frânelor ar putea fi diferit pe vehiculul tău.

Pentru a fi mai sigur, este recomandat să consulți manualul de utilizare al vehiculului pentru a fi sigur care indicator se referă la vehiculul tău.

În consecință, odată ce ai aflat ce înseamnă când vezi P-ul roșu încercuit aprins pe bordul mașinii, tot ce trebuie să faci este să mergi la mecanic și să-ți rezolvi problema.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *