Ce înseamnă, de fapt, indicatorul albastru rotund cu dungă roşie. Prea puţini şoferi au habar

Ce înseamnă, de fapt, indicatorul albastru rotund cu dungă roşie. Prea puţini şoferi au habar ce vrea să arate acest indicator. Primele indicatoare rutiere au fost bornele kilometrice, care au apărut în Imperiul Roman, pe reţeaua de drumuri care însuma mai bine de 300.000 de kilometri.

Ce semnifică, de fapt, indicatorul albastru rotund cu dungă roşie. Puţini şoferi cunosc detaliul

Puțini dintre șoferii din România cunosc ce anunță indicatorul albastru cu o dungă roșie. Conform Codului Rutier, indicatorul albastru cu dungă roșie semnifică sfârșitul vitezei obligatorii.

Indicatorul albastru cu dungă roșie se instalează în zona în care se termină sectorul de drum cu viteza minimă obligatorie.

Indicatoarele de circulație au apărut încă de pe vremea romanilor. Primele indicatoare rutiere au fost bornele kilometrice, care au fost montate în Imperiul Roman, pe reţeaua de drumuri ce măsura mai bine de 300.000 de kilometri. De atunci există şi expresia „Toate drumurile duc la Roma”.

Atunci, autorităţile vremii au considerat necesar să ”inventeze” trecerile de pietoni, pentru a facilita traversarea de către pietoni a drumurilor care erau străbătute de care trase de cai.

Romanii aveau și treceri de pietoni. Cum erau făcute acestea

Pentru a semnaliza aceste treceri de pietoni, se foloseau pietre mai deschise la culoare decât pentru restul drumului. În plus, în aceeaşi perioadă au fost inventate şi trotuarele.

De asemenea, în jurul anului 1900, au apărut maşinile şi odată cu ele nevoia de indicatoare rutiere. Astfel, în 1920, Olanda avea deja peste 400 de semne de circulație, după ce în 1905 emisese documentul „Motor and Cycle Act”.

Semnele de circulație diferă de la o țară la alta. Câteva dintre cele mai ciudate

Semnele de circulație diferă de la o țară la alta, astfel încât, în unele state acestea sunt de tot râsul.

Astfel, înunele state, bețivii sunt foarte respectați și recunoscuți ca și comunitate încât autoritățile le-au dedicat un semn de circulatie. Un om beat care merge în patru labe. „Aveți grijă – aici beți oameni rătăciți!”.

Atenție șoferi la vulturi. Aceștia se pot hrăni pe șosele

În alte țări șoferii pot întâlni semne de circulație care îi avertizează pe șoferi să fie atenți la vulturi. Vulturii se simt atât de liberi în aceste țări, încât chiar se hrănesc de pe șosele, oricând un autovehicul putând întâni un astfel de eveniment. Se pare ca reprezentantii faunei luptă pentru supraviețuirea vulturilor atât de tare, încât se tem să nu se ciocnească cu mașinile de pe drum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *