Ce reprezintă, de fapt, indicatorul auto din imagine? Mulţi şoferi sunt puşi în dificultate de acest semn

Orice posesor de permis auto trebuie să cunoască importanța fiecărui indicator rutier atunci când pornește la drum. Totuși, indicatorul din imagine a dat multe bătăi de cap șoferilor. 

Indicatoarele rutiere continuă să dea multe bătăi de cap șoferilor. Din diverse motive, ei ajung să uite semnificația anumitor semne rutiere pe care le întâlnesc, nu de puține ori, în trafic. Așa cum este și în cazul de față, indicatorul rutier a reprezentat o adevărată provocare în rândul șoferilor care au uitat semnificația lui. Iată ce înseamnă și la ce anume trebuie să fie atenți șoferii, atunci când întâlnesc acest indicator în trafic.

Iată care este, de fapt, semnificația indicatorului rutier

În timp ce unii șoferi uită semnificația lui, alții au tendința de a-l confunda cu alte indicatoare rutiere.

Astfel, în momentul în care întâlniți în trafic acest semn rutier, trebuie să știți că: ,,Indicatorul se instalează înaintea unei intersecții, care precede o altă intersecție în care virajul la stânga este interzis.

Are rolul de a orienta conducătorul de vehicul asupra traseului pe care trebuie să îi urmeze, dacă vrea să vireze la stânga”, potrivit scoalarutiera.ro.

Tot mai mulți șoferi care nu cunosc toate indicatoarele și semnele rutiere

Deși este greu de crezut, tot mai mulți posesori de permise auto uită semnificația anumitor semne sau marcaje rutiere. Nu sunt deloc puține situațiile în care lipsa anumitor cunoștințe rutiere au condus la adevărate tragedii.

Dacă ne raportăm la ultimele statistici, majoritatea accidentelor sunt produse de șoferii care nu cunosc toate semnele și indicatoarele rutiere.

De aceea, respectarea și cunoașterea Codului Rutier este una extrem de importantă. În acest fel, ne asigurăm că avem parte de drumuri cât mai sigure.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *