Ce Reprezintă Simbolul Din Imagine? Din Ce În Ce Mai Mulți Șoferi Îl Montează Pe Portbagajul Mașinii

Unii șoferi din România preferă să-și stilizeze mașinile prin atașarea unor stickere cu diverse cifre, litere, fel de fel de desene. Printre cele mai des întâlnite simboluri atașate caroseriei mașinilor se numără peștele negru, minimalist.

Unii șoferi atașează peștele pe mașina personală pentru că știu într-adevăr ce simbolizează, altora pur și simplu le place cum arată.

Desenul respectiv se numește „peștele lui Iisus„. Peștele este un simbol creștin încă din Evanghelia după Matei 4:19: „Și le-a zis: Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni!”.

„Primele apariții ale simbolului ichthys în arta și literatura creștină datează din secolul al II-lea după Hristos. Utilizarea simbolului în rândul creștinilor a devenit populară până la sfârșitul secolului al II-lea, iar ulterior s-a răspândit pe scară largă în secolele III și IV.

În Biserica timpurie, simbolul Ichthys deținea cea mai sacră semnificație, iar creștinii îl foloseau pentru a recunoaște bisericile și pe alți credincioși, dat fiind că erau persecutați de Imperiul Roman. Simbolul Ichthys este, de asemenea, o trimitere la Sfânta Euharistie, la minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor”, se arată pe site-ul Lăcașuri Ortodoxe.

Viteza excesivă, principala cauză a accidentelor rutiere mortale
Numărul de accidente rutiere deosebit de grave a crescut în ultimii ani, în România. Inclusiv Titi Aur, celebrul pilot, a ajuns să fie exasperat de fenomenul „bizonilor” de pe autostradă și DN-uri.

„Pentru mine e un stres maxim să circul pe autostradă. Pentru că pe banda unu circulă vehicule mai lent decât ar trebui să circule. Și am fost în weekend când nu erau camioane, doar autoturisme.

Multe mașini merg mult mai încet decât ar trebui în mod firesc să circuli pe autostradă. Adică merg cu 90 km/h. Eu vreau să merg pe autostradă cu aproximativ 130 km/h. Dar este imposibil”, a declarat Titi Aur, pentru DC News.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *