Ce romani vor fi incorporati in caz de razb0i. Ce se intampla daca refuza

In cazul in care se va decreta stare de razb0i sau mobilizare Ministerul Apararii Nationale va mobiliza toti rezervistii, iar serviciul militar redevine obligatoriu pentru cei cu varste intre 20 si 35 de ani

Prin Legea numarul 395 din 16 decembrie 2005, de la 1 ianuarie 2007, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, ultima incorporare a recrutilor pentru militarii in termen fiind realizata in octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, in luna iunie 2006.

Totusi, in contextul crizei din Ucraina trebuie spus ca, in anumite conditii, aceasta suspendare se ridica, iar autoritatile pot apela la mobilizarea partiala sau totala a fortelor pentru intarirea sistemului de aparare.

In primul rand, este vorba de militarii rezervisti voluntari cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani care au contracte cu MApN si sunt platiti chiar daca stau acasa cu 30 la suta din solda, cu minimum 540 de lei, in cazul unui soldat. Ei trebuie sa se prezinte imediat la unitatile militare de care apartin.

Acestia stiu deja la ce unitate trebuie sa se prezinte in 48 de ore si au atasat livretului un ordin de chemare care contine si cupoane de transport valabile pe mijloace rutiere, feroviare, navale sau aeriene.

Foarte important, in caz de neprezentare la termenul si locul mentionate in ordin, persoana respectiva va suporta consecintele Codului Pen.al, care prevede inch1s0are de la 2 la 7 ani.

Trebuie spus si ca obligatia de a se prezenta la unitatile militare desemnate revine numai rezervistilor care au pana in 55 de ani, varsta pana la care sunt mentinuti in evidentele militarilor in rezerva, scrie Adevarul.

Conform legislatiei privind pregatirea populatiei pentru aparare, sunt incorporabili cetatenii romani, barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a executa serviciul militar. La cerere, incorporarea se poate face la cel putin 18 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *