Ce s-a ales de şoferiţa de TIR din România care făcea furori în Spania. Mulţi nu credeau că ea conduce camionul

Crina Micnescu a lucrat ca șofer profesionist în Spania timp de mai mulți ani, pe un camion de 40 de tone. Este din Gorj și a moștenit pasiunea pentru mașini de la tatăl ei, care a fost toată viața șofer profesionist. Visul ei de mică a fost să calce pe urmele tatălui și nu a renunțat până nu a realizat acest lucru.

Ce face acum șoferița de TIR din România care a fost vedetă în Spania

Crina a fost o prezență inedită pe străzi. A făcut curse în toată țara, iar la început colegilor nu le veneau să creadă că ea este cea care controlează un TIR de 40 de tone. Meseria a moștenit-o de la tatăl ei, care o lua mereu în curse.

„Eram copil şi tata mă lua cu el în cursă. Îmi doream să devin şi eu şofer ca tatăl meu şi să conduc maşini aşa de mari. Nu mi-a fost teamă. Mă consider mult mai în siguranţă în TIR decât într-o maşină mică. În urmă cu zece ani am devenit şofer profesionist şi am obţinut atestele necesare pentru orice fel de transport, chiar şi agabaritice şi pentru produse periculoase sau explozive, mai puţin de transport persoane. Este o responsabilitate şi nu mi-a plăcut, pentru că îmi este incomod. Atunci, toată lumea a fost uimită că vreau să devin şofer profesionist, mai ales că am luat permisul de la prima încercare, atât oraşul, cât şi sala. Doar o singură femeie din Gorj mai profesa ca şofer de TIR“, îşi începe povestea Crina.

A plecat din țară pentru un viitor mai bun

Crina a decis să plece din țară din cauza situației financiare. Firma la care a lucrat ani de zile avea probleme financiare, iar șoferița nu și-a mai putut achita ratele, motivul pentru care a decis să plece din țară pentru un viitor mai bun. A lucrat în Spania, iar acum stă în Italia.

„M-am gândit că trebuie să fac ceva şi am luat decizia să plec în Spania. Prima dată am lucrat la o firmă care nu a fost serioasă. Eu nu ştiam să vorbesc foarte bine limba spaniolă. Am plecat la o altă firmă de transport şi de atunci lucrez acolo. Patronul a fost suprins plăcut să aibă angajată o femeie. Nu am avut probleme la angajare, deşi eu nu am văzut vreo spaniolă care să lucreze ca şofer profesionist. Am mai întâlnit alte femei la volanul unui tir, dar din Germania şi Olanda. În schimb, în Spania şi în Italia mai sunt românce care profesează ca şofer de tir“, mai spune Crina.

Chiar dacă are un salariu motivant, Crina dorește să se întoarcă în țară pentru a începe o mică afacere. Meseria de șofer profesionist este una foarte grea, spune ea, nu are timp liber și trebuie să facă multe sacrificii ca și femeie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *