Ce să nu-i spui niciodată unui agent de poliție rutieră atunci când te oprește

Sfaturi utile pentru șoferii la început de drum! Ce n-ar trebui să-i spună un conducător auto unui agent de poliție rutieră atunci când îl oprește?

Cod Rutier 2020: Ce să nu spui când te oprește Poliția?

Există câteva reguli nescrise pentru șoferi. Sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să i le spui niciodată unui agent de la Rutieră atunci când ești tras pe dreapta. Codul Rutier prevede sancțiuni dure pentru șoferii care sunt indisciplinați în trafic, iar cei care fac semne obscene sau înjură la volan trebuie să scoată bani grei din buzunar pentru asta. Faptele se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni, iar șoferii nervoși riscă o amendă cuprinsă între 1.305 de lei și 2.900 de lei. Există câteva replici care au intrat de-a lungul timpului în limbajul șoferilor care nu sunt deloc pe placul polițiștilor. Multe din ele sunt impertinente, exagerate sau neprietenoase.

1. “Ba, tu stii cu cine vorbesti?”.
2. „Ce am facut, sefu’?”.
3. „Asa se conduce aici, parca nu stiti”.
4. La fel de grav este sa ii spui agentului de politie ca tu „ii platesti salariul”.
5. Nu toti politistii au simtul umorului sau gusta glumele soferilor, asa ca replicile de genul “m-ati oprit din cauza drogurilor sau a cadavrului din portbagaj?”
6.Nu da exemplul altor participanti la trafic, precum „Domne’, dar pe ala nu-l vezi? Nu vezi ca si ala alearga? Nu vezi ca si altii depasesc pe linie continua? De ce m-ai oprit doar pe mine?”
7. Nu mai găsi scuze.
8. Exista soferi care cer socoteala politistului, invocand cunoasterea legii. Agentul de la Rutiera nu este obligat sa poarte cascheta, sa se legitimeze si nici sa prezinte „ordinul de serviciu”, asa cum cred multi soferi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.