Ce salarii au soldații ruși și ucraineni, de fapt. Dan Negru a făcut mărturisirea: „Bucurați-vă”

Dan Negru a vorbit despre curajul soldaților ucraineni de a înfrunta bombardamentele venite din Rusia. Prezentatorul a vorbit despre salariile pe care le câștigă cei înrolați în armata ucraineană, comparativ cu cel al armatei ruse. El a spus că războiul care este în desfășurare în acest moment este unul din care tot cei mai mulți și săraci pierd. Vladmiri Putin a anunțat în dimineața zilei de 24 februarie că Rusia are de gând să intervină militar în Ucraina.

Câți bani câștigă soldații ruși și ucraineni

Mii de oameni au fugit din calea războiului, împachetând doar câteva haine și acte. În momentul de față, președintele ucrainean a transmis un mesaj important cetățenilor și a rămas în capitală, asta deși el și familia lui sunt ținta principală a președintelui rus. 

Limita de vârstă pentru înrolarea în armata ucraineană a fost eliminată, astfel încât cetățeni de toate vârstele pot interveni să își apere țara. De altfel, salariile pentru soldații ucraineni sunt extrem de mici.

El a explicat că un soldat rus câștigă în jur de 300 de euro lunar, la fel ca un soldat ucrainean. 

Salariul minim este extrem de mic

„30 mii ruble/lună (vreo 300 euro) câștigă un soldat rus și vreo 10 mii de hrivne (tot vreo 300 euro) un soldat ucrainian.

Salariul minim in Ucraina e 143 euro/lună și in Rusia de 123 euro. Două dintre cele mai corupte țări din lume cu populații sărăcite și cu oligarhi miliardari care și-au făcut averile din afaceri cu statul și pe seama fostului URSS. Un război din care tot cei mulți și săraci pierd!

Să ne bucurăm de Europa !

Și de vorba unui filosof român care a spus: „În Europa e dominantă latina şi spiritul european nu e slav sau german. E latin! Latinitatea e dominanta europeană” Bucurați-vă de Europa!”, a transmis Dan Negru. 

Salariile din Guvern și Apărare în Ucraina variază între 1.947 lei pe lună (salariul mediu minim) și 5.768 lei pe lună.

Prin comparație, salariul unui soldat român este de 2.236 de lei, iar un locotenent câștigă 3.445, în timp ce un caporal de gradație 4 ia 2.437 de lei lunar. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *