Ce sancțiuni vor primi șoferii care au întors pe A2 și au circulat pe contrasens. O parte au fost deja identificați

Imagini incredibile au fost surprinse luni seară, în jurul orei 18, la intrarea pe Autostrada Soarelui dinspre Constanţa spre Bucureşti.

Din cauza unui accident s-a circulat în coloană, așa că șoferii mai nerăbdători au întors pe autostradă și au circulat pe contrasens. Nu unul sau doi, ci zeci de şoferi.

Au ignorat total faptul că puneau în pericol alte sute de persoane! Până acum poliţiştii au identificat o parte dintre ei şi spun că le vor reţine permisele de conducere pentru 60 de zile.

În mai puțin de două minute, 35 de mașini au fost filmate circulând pe contrasens ca să ajungă în punctul în care să intre pe sensul corect de mers, aflat la sute de metri distanţă.

La un moment dat, părea că autostrada este o şosea obişnuită, cu câte o bandă pe sens. Zeci de șoferi au ignorat total regulile de circulație și au creat pe şoseaua de mare viteză, un haos general.

Cel care a filmat scenele este uluit de întreaga situaţie!

Valentin, şofer: „Primele 15 maşini mi s-a părut, băi, e ceva dirijat de cineva. Am numărat pe puţin 100 care făceau chestia asta. Întorceau brusc, tăiau calea oricui, numai să întoarcă şi ei din timp. Şi era să lovesc la un moment dat pe cei care s-au întors. Dacă nu eram atent în față probabil era primul accident din acel moment.”

Unii conducători auto au întors şi au circulat pe contrasens chiar şi pe prima bandă, ocolind mașinile parcate pe banda de urgenţă. Încercau să ajungă la ieşirea din Constanța. Deşi martorii susţin că totul a durat minute bune, niciun echipaj de la Poliţia Autostrăzii nu a ajuns la faţa locului.

Cristian Tudor Popescu, gazetar: “A existat un prim ins care a făcut manevrele astea năucitoare pe Autostrada Soarelui; după el s-au luat și ceilalți, ca să nu pară mai prejos. Pur și simplu acești inși, în calitatea lor de șmecheri naturali, au creat această situație din asfalt, fără niciun fel de circumstanță. Unor astfel de indivizi ar trebui să li se ridice dreptul de a conduce pe viață. Foarte simplu și democratic. Nu rămâne decât să aveți un ochi în ceafă și simț de anticipație, să vă feriți de acești ucigași pe roți”

În schimb Inspectoratul de poliţie din Constanța s-a autosesizat după apariţia imaginilor în spaţiul public, şi încearcă să-i identifice pe cei care au încălcat legea.

Andreea Iliescu, purt.cuv. IPJ Constanța: „Poliţiștii efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto și luarea măsurilor legale care se impun.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *