Ce se întâmplă cu asigurările auto în 2022

Noutăți despre asigurările RCA. Anul nou aduce schimbări pentru șoferii din România, întrucât companiile de asigurări au anunțat încă din 2021 scumpiri pentru polițele RCA. Cine vrea să-și asigure autoturismul trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. Creșterea prețurilor este motivată de majorarea prețurilor la service-urilor auto, dar și de contextul financiar în care ne aflăm.

Unde puteți încheia polițe RCA în 2022. Care sunt prețurile

Potrivit Codului rutier (OUG 195/2002), vehiculele înmatriculate sau înregistrate care circulă pe drumurile publice din România, trebuie să aibă asigurare RCA în caz de pagube produse altora prin accidente de circulație.

Cine nu are poliță de asigurare va fi amendat și va rămâne fără certificatul de înmatriculare al mașinii.

În 2022, șoferii își pot achiziționa poliță RCA de la următoarele companii: Allianz Țiriac, Asirom, Generali, Groupama, Euroins, Grawe, Omniasig.

Pe site-ul fiecărei dintre companiile menționate veți găsi un calculator de prețuri care vă ajută să aflați cât vă costă asigurarea mașinii. Prețurile diferă în funcție de vârsta șoferului, tipul și marca mașinii, uneori chiar și județul în care locuiește șoferul. Sunt companii de asigurări care se folosesc de statisticile zonelor cu accidente frecvente, atunci când eliberează polițe RCA.

Conform estimărilor, din luna ianuarie 2022, preţul pentru o asigurare auto RCA va creşte cu minim 7,5% faţă de anul 2021.

Iată un exemplu: preţul unei poliţe RCA pentru o mașină cu o capacitate cilindrică între 1.801 și 2.000. Un șofer în vârstă de 40 de ani va plăti undeva între 1.801 și 2000 de lei, în timp ce un șofer de până la 30 de ani va avea de achitat peste 3.600 de lei.

Ce se întâmplă cu clienții City Insurance. Compania a intrat în faliment

Anul trecut, City Insurance a intrat în faliment. Românii care au încheiate polițe la această companie își pot păstra asigurările până la data expirării. Cei mai afectați au fost păgubiții care au fost loviți în trafic de un autoturism cu poliță RCA de la City Insurance. Sunt multe service-uri care nu mai fac reparații pe aceste polițe, iar toate despăgubirile vor fi plătite de Fondul de Garantare a Asiguraților în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *