Ce se întâmplă cu șoferii de camion depistați pozitiv la testele Covid-19 în Marea Britanie?

La începutul acestei luni, vă informam că Guvernul Marii Britanii a înființat mai multe puncte de testare Covid-19 în zece noi locații, permițând șoferilor de camioane să beneficieze de testări în multiple locuri înainte de a intra în Franța.

Secretarul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a anunțat crearea noilor locații de testare special pentru șoferii de camion, declarând că se așteaptă în perioada următoare la deschiderea mai multor centre de testare.

În plus, pentru a ajuta transportatorii să traverseze Canalul cât mai repede posibil, Guvernul declară că oferă sprijin oricărei companii care dorește să înființeze un centru de testare în propriul sediu pentru a se asigura că șoferii care intră în Franța sunt testați în cel mai rapid și eficient mod.

Dacă șoferii sunt depistați negativ, aceștia își pot continua cursa în condiții normale. Ce se întâmplă însă în cazul în care un șofer este depistat pozitiv?

Conform legii, toți șoferii depistați pozitiv trebuie să intre în carantină. Dacă nu au acces la o locație din Marea Britanie unde ar putea sta în izolare, vor fi direcționați către puncte speciale de cazare (cu parcare adecvată pentru camioane) în mai multe locații din Marea Britanie, după cum a confirmat Departamentul Transporturilor din Marea Britanie pentru Trans.INFO.

În cazul în care vehiculul a fost utilizat de șoferi care lucrau în echipaj și doar unul are rezultat pozitiv, ambii șoferi vor trebui să intre în carantină.

Cazarea le va fi pusă la dispoziție în același loc.

Șoferii vor avea acces la servicii de cazare și servicii medicale indiferent dacă au sau nu carduri europene de asigurări de sănătate (EHIC).

Principiile izolării

Există patru locații în Marea Britanie dedicate șoferilor special pentru izolare. Acestea sunt situate departe de drumurile principale și au parcări de camioane mari. Șoferii trebuie să conducă ei înșiși la hoteluri; la punctele de testare vor primi adresa exactă a locului cu un cod poștal pe care îl pot introduce în sistemele de navigație pentru o identificare mai ușoară.

Potrivit publicației Kent Online, există două hoteluri în Kent dedicate șoferilor în scopul izolării: în Sevenoaks și în Medway. Ambele sunt la aproximativ o oră de Aeroportul Manston.

Cazarea, alimentația și accesul la internet sunt oferite gratuit. Șoferii vor fi, de asemenea, informați cu privire la procedurile hoteliere și de igienă la sosire.

În timpul șederii lor, șoferii vor avea periodic controale medicale. Pentru cei care necesită tratament, serviciile de sănătate vor fi furnizate de clinica locală NHS (British National Health Fund).

Când și cum vor putea șoferii să părăsească locul de izolare?

După finalizarea perioadei obligatorii de izolare de zece zile, șoferii care nu prezintă simptome ale COVID-19 și au un rezultat negativ al testului, vor primi documentația necesară pentru prezentare la frontieră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *