Ce se întâmplă dacă circuli vara cu anvelopele de iarnă. Ce prevede noul Cod Rutier, avertisment pentru toţi şoferii

Legislaţia din România îi obligă pe şoferi să aibă autoturismele dotate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe şosele acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Întrebareape care şi-o pun şoferii la venirea sezonului cald este ce se întamplă vara, în caz că circulăm cu anvelopele de iarnă.

Ce se întâmplă dacă circuli vara cu anvelopele de iarnă. Prin reglementările legislative, în România nu este interzis expres să folosim vara anvelopele de iarnă, dareste recomandat să fie folosit setul de anvelope dedicxat fiecărui sezon.

Specialiştii spun că folosirea acestor anvelope de iarnă în alt sezon pune în pericol viaţa şoferilor şi a celorlalţi participanţi la trafic. Asta deoarece uzura care apare la pneuri este prematură deoarece cauciucurile de iarnă devin mult mai rigide la temperaturi ridicate.De asemenea, pneurile de iarnă sunt mai grele şi acest lucru se va simţi la viteze mari, roţile fiind concepute pentru utilizare la o viteza mai redusă (iarna se circulă mai temperat). Mai mult, anvelopele de iarnă cresc şansele de acvaplanare a autoturismului, deoarece profilul este gândit pentru gheaţă, nu pentru apă, iar riscul de explozie vara este foarte mare, pentru ca se încălzesc foarte puternic de la căldura emanată la frecarea cu asfaltul.

Astfel, nu este interzis să conduci în timpul verii o mașină echipată cu anvelope de iarnă, însă ar fi indicat să iei în considerare siguranța proprie și a celorlalți participanți la trafic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *