Ce se întâmplă dacă începi să claxonezi fete pe stradă. Poliția Română a dat răspunsul

Dragoste la primul claxon…sau așa ar fi în mintea celor care atenționează femeile din mers. Nu s-a auzit, însă, de vreo relație care să se fi înfiripat astfel. De aceeași părere este și Poliția Română, care explică atitudinea bărbaților convinși că nu greșesc cu nimic dacă folosesc excesiv claxonul atunci când întrevăd șuvițe blonde.

„Când claxonezi ca să agăți ceva, dar te agață o amendă”. Poliția Română, despre gestul unor șoferi

Un șofer, supărat că a fost sancționat de oamenii legii pentru că a apăsat claxonul când o fată interesantă traversa prin fața mașinii sale, le-a cerut socoleală polițiștilor pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. Convins că nu a greșit cu nimic, conducătorul auto care a vrut să o facă atentă pe străina de pe trecere a întrebat furios pe rețelele de socializare: „Ce lege încalc eu că îmi place o fată?” și „De ce am primit această amendă penibilă?”.

„Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… Și dacă nu interesați pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?”, a fost replica Poliției.

„Când cineva claxonează din același motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiți antent la gropi chiar și atunci când mergeți pe jos! Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 de metri față de cei cărora li se adresează”, a fost răspunsul celor care se ocupă de comunicare.

Codul Rutier prevede sancționarea cu amendă din clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă) pentru nerespectarea regulilor de folosite a mijloacelor de avertizare sonoră, ceea ce constituie o contravenție.

  • „Întreb pentru un prieten: Aveți numărul de telefon al domnișoarei? Nu ăla cu 112. Răspunde altcineva.”
  • „Real story: cineva a claxonat o tipa ce astepta tramvaiul. Aceasta l-a salutat cu un gest inocent, tipul a vazut, a intors masina, a invitat-o pe tipa la o cafea, iar acum sunt casatoriti si au un copil”, își spune povestea unul care nu a luat amendă.
  • „La cat se claxoneaza in Romania ai impresia ca toti sunt intr-o stare iminenta de…pericol!”, spune un user supărat pe cei care apasă claxonul cam des”, sunt câteva dintre comentariile primite la postarea MAI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *