Ce se întâmplă dacă parchezi mașina pe un loc rezervat. Sancțiuni prevăzute de lege

Găsirea unui loc de parcare în București este o misiune dificilă pentru mulți șoferi, însă cei care ocupă un loc rezervat trebuie să știe că riscă să plătească sume importante.

În București există aproximativ 250.000 de locuri de parcare, însă pentru a avea siguranța că au unde să-și lase mașina, majoritatea bucureștenilor optează pentru rezervarea unui loc.

Cu toate acestea, adesea, locurile rezervate de anumite persoane sunt ocupate de alți șoferi, existând riscul izbucnirii unor conflicte serioase.

 

Cei care ocupă locul de parcare al altui şofer trebuie să ştie că riscă să plătească sume importante, legea în vigoare fiind clară în acest caz.

 

Astfel, pe lângă amendă, polițiștii pot impune, în funcție de caz, ridicarea autovehiculului parcat pe un loc rezervat, ceea ce înseamnă că șoferul trebuie să plătească atât tariful pentru ridicarea mașinii, cât și pentru depozitare, potrivit observatornews.ro

În funcție de decizia autorităților, șoferii prinși că au ocupat, fără drept, un loc de parcare rezervat riscă să plătească până la 1.500 de lei.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *