Ce se întâmplă, de fapt, cu mașina ta când pui benzină premium în rezervor. Specialiștii explică mitul consumului de carburant

Mulți șoferi au descoperit un mit legat de benzină, dar oare să fie el adevărat? Unii conducători auto cred că dacă alimentează mașina cu benzină premium, combustibilul se termină mai repede decât cel standard. Ce spun specialiștii despre acest lucru? 

Sunt șoferi care consideră că dacă alimentează cu benzină premium, combustibilul se consumă mai repede decât cel standard. Merg pe ideea că ce-i scump nu este neapărat și bun. De precizat este că benzina premium are o cifră octanică mai mare, fiind recomandată de specialiști pentru motoarele performante ale mașinilor. Acest combustibil reduce riscul de detonație și permite motoarelor puternice să funcționeze la capacitatea maximă. Orice mașină cu cifra octanică 98, 100 sau mai mult se poate alimenta cu benzină premium.

Ce arată testele făcute de specialiști

Sigur că, asta nu înseamnă că mașina ta va avea putere mai mare dacă o alimentezi cu benzină premium. Unii șoferi cred că există un mit legat de acest tip de combustibil, cum că s-ar consuma mai repede decât cea obișnuită. Ei bine, acest lucru a fost testat de câțiva specialiști și arătat tuturor conducătorilor auto

Reprezentanții de la Garaj Show (un canal cunoscut de pe YouTube) au făcut un test pentru a vedea cum se comportă benzina premium și cea standard de la același producător. Testul făcut de specialiști a fost realizat pe o mașină marca Volkswagen Golf GTI 2.0 TFSI, cu benzină de 95 (standard).

Autoturismul a fost alimentat dintr-un recipient special (eprubetă), apoi a fost adus la temperatura de funcționare optimă în ambele sesiuni de testare pe dinanometru. Mașina a fost pusă pe pilot automat, la o sarcină constantă, de exemplu, 80 km/oră, 2000 de rotații, treapta 5.

Astfel, mașina a consumat 1 litru de benzină într-un interval de 11 minute și 59 de secunde. Cel de-al doilea test a fost realizat cu un combustibil cu cifră octanică 100 (premium), în aceleași condiții. Același litru de benzină a fost consumat în fix 12 minute. Concluzia este că nu există o diferență reală de consum între cele două tipuri de combustibil: premium și standard.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *