Ce semnificație are indicatorul rutier cu trei săgeți albe. Unde poate fi întâlnit și ce sancțiuni riscă șoferii care nu îl respectă

Chiar dacă ai permis de mult timp, trebuie să fii întotdeauna atent, pentru că pot exista indicatoare pe care nu le-ai mai întâlnit, precum cel cu trei săgeți albe de mai jos. Iată ce semnificație are și ce trebuie să faci atunci când îl întâlnești.

Faptul că ai permis de conducere de mult timp și ai parcurs mii de kilometri la volan nu garantează. Există un indicator, cel cu trei săgeți albe, a cărei semnificație e posibil să nu o cunoști. Iată ce înseamnă și ce trebuie să faci atunci când îl întâlnești.

Șoferii care circulă pe drumurile din alte țări trebuie să sporească atenția pentru că este posibil să întâlnească indicatoare noi. Cei ce circulă pe autostrăzile din Germania trebuie să fie atenți la semnul rutier cu trei săgeți albe și o linie. Pe autostrăzile din Germania există un indicator (numărul 223.1) foarte important, iar cine nu îl respectă riscă să primească sancțiuni sau un punct de penalizare.

Indicatorul este un semn pătrat albastru cu trei săgeți albe îndreptate în sus. Una dintre săgeți este separată de o linie albă continuă. Șoferii care nu respectă acest semn de circulație riscă o amendă de până la 75 de euro. Ei pot primi și un punct de penalizare. În cazul unui accident din cauza neresăedctării semnului, sancțiunile cresc.

Semnul rutier indică faptul că banda de urgență trebuie utilizată ca bandă dreaptă pe autostradă. Astfel, utilizatorii drumurilor de pe o anumită secțiune ar trebui să utilizeze trei benzi în loc de două. Sfârșitul obligativității respectării acestei reguli este marcat de acelați semn tăiat cu o linie roșie.

În Germania, opt puncte de penalizare sunt suficiente pentru a pierde permisul de conducere. Oamenii legii oferă sancțiuni mai dure ca în alte țări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *