Ce tebuie să faci ca să primești suma de 6.000 de lei pentru maşina veche, fără să cumperi alta. Anunţul făcut de ministrul Mediului

Tanczos Barna a declarat că are în vedere o nouă iniţiativă, benefică pentru șoferi, astfel că a propus ca cetăţenii care îşi duc la casat maşinile mai vechi de 10 ani să primească o sumă de până la 6.000 de lei, fără să fie nevoiți să își achiziționeze un autovehicul nou.

Cum poți să primești 6.000 de lei pentru mașina veche

Ministrul Mediului a văzut acest exemplu la Sfântu Gheorghe, unde funcţionează un astfel de sistem din noiembrie anul trecut, iar cei care duc mașiinile vechi la casat primesc 3.000 de lei. Ei bine, Tanczos Barna nu a stat pe gânduri și a declarat că vrea acest sistem implementat la nivel național.

„Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3000 de lei. (… ) Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale”, a declarat Tanczos Barna.

Tanczos Barna vrea să dubleze suma oferită

Ei bine, Tanczos Barna își dorește foarte mult această implementarea la nivel naţional, însă cu unele schimbări. Ministrul Mediului nu vrea să lase suma de 3.000 de lei, considerând că este una nesemnficativă, astfel că cere dublarea ei.

Acest programul este menit pentru persoanele fizice sau juridice care nu doresc să își cumpere o maşină nouă, ci doar să scape de cea veche, astfel că nu se încadrează în Programul Rabla.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *