Ce trebuie să faci atunci când te-ai răsturnat cu mașina / Titi Aur vine cu câteva sfaturi prețioase: „Nu mă grăbesc să desfac centura!”

Titi Aur, unul dintre cei mai mari specialiști în conducere defensivă din România, a oferit câteva sfaturi despre cum să scapi de accidente. De asemenea, fostul pilot a mărturisit și cum să ieșim cu bine din unele situații mai neplăcute atunci când suntem la volan.

Ce trebuie să faci atunci când te răstorni cu mașina

Printre lucrurile pe care le-a subliniat Titi Aur se numără și momentul în care ne răsturnăm cu mașina. Fostul pilot ne îndeamnă să rămânem calmi.

„Nu mă grăbesc să desfac centura! Oricum am întârziat. Apare sigur dezorientarea așa că ar fi bine să aflu care e susul. Dau drumul la o mâna sau scuip. Îmi găsesc câteva puncte de sprijin pentru a detensiona centură și a nu cădea în cap.

Dacă simt că mașina nu este stabilă, dacă nu a luat foc, mai bine aștept până vin ajutoarele și nu încerc să ies. Îi ajut și pe ceilalți pasageri să iasă când este posibil”, a spus Titi Aur.

Un alt aspect pe care l-a atins fostul pilot este ieșirea din autoturismul care tocmai s-a răsturnat.

„În cazul unui accident putem ajunge să fim răsturnați 90 de grade sau mai mult, să stăm pur și simplu răsturnați pe plafon. În această situație apare acea disperare să plecăm să ieșim repede din mașină și atunci primul lucru pe care îl faci este să te duci cu mâna pe buton și să desfaci centura.

În ultimii ani, mașinile sunt construite în așa fel încât să nu se deschidă centura în cazul în care suntem sărturnați și pe lăsăm pe ea cu o greutate mai mare de 15-20 de kilograme. Acest lucru e gândit pentru a nu pica în cap să ne rupem coloana. Sistemul ne oprește.

Trebuie să găsim niște puncte de sprijin, în coate, cu genunchii în bord așa încât detensionăm centura și să o putem deschide”, a mai explicat fostul pilot, potrivit Adevărul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *