Ce trebuie să faci dacă întâlnești acest semn de circulație, cu o săgeata portocalie. Unde poate fi văzut indicatorul rutier problematic

Semnul de circulație cu o săgeată portocalie nu este des întâlnit, însă, nici nu este un indicator ce trebuie ignorat, atunci când îl vezi. Ce trebuie să faci dacă întâlnești acest semn și unde poate fi văzut indicatorul. Află toate explicațiile în următorul articol.

Puțini șoferi sunt cei care știu, ori au văzut acest semn de circulație. Indicatorul cu săgeata portocalie se găsește doar pe autostrăzi, spre exemplu, în Germania. Semnul indică o săgeată portocalie pe un fundal alb încadrat de o margine neagră.

Astfel, semnul de circulație indică șoferilor o rută ocolitoare sau devierea traseului de pe autostradă. Rutele alternative vor duce șoferul la aceeași destinație. Totodată, drumul alternativ se va efectua tot pe autostradă, acolo unde traficul nu este atât de intens, ori acolo unde există posibilitatea de blocaje rutiere. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmărești săgeata portocalie până la final. Sfârșitul traseului ocolitor este semnalizat cu o săgeată portocalie tăiată. De menționat este faptul că  indicatorul rutier este opțional pentru șoferi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *