Cel mai bătrân șofer de camion din lume! Are 90 de ani și nu vrea să se pensioneze

Vârsta e doar un număr! O demonstrează Doyle Archer, din Kansas, SUA, care are 90 de ani și este cel mai bătrân șofer de camion, recunoscut în mod oficial de Cartea Recordurilor. El conduce tiruri de peste 60 de ani și a parcurs peste 8 milioane de kilometri.

Nu plănuiesc să mă pensionez prea curând. Atâta timp cât sănătatea ține cu mine, voi continua să conduc. Nu am cuvântul pensionare în vocabularul meu.”, a declarat Doyle, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Ultimii 20 de ani ai carierei lui Doyle au fost la compania Coomes Inc. din Phillipsburg, Kansas, unde tocmai a fost numit „Șofer sigur de 1 milion de kilometri” după ce a călătorit 1,6 milioane de kilometri fără niciun incident. Este clar că orice transportă Doyle este în mâini foarte sigure… și asta ar putea fi aproape orice – de la animale, conserve, mobilier până la petrol. „Absolut orice poți pune într-un camion, eu l-am transportat în cariera mea”, a spus el.

Călătoriile sunt cea mai plăcută parte a jobului pentru Doyle. „Acest loc de muncă mi-a oferit ocazia de a vedea multe locuri pe care altfel nu aș fi putut să le văd. Am cunoscut o mulțime de oameni din multe părți diferite ale lumii.” Doyle a condus prin 48 de state din SUA și prin toate cele cinci provincii din Canada. El a mers și pe faimoasa Rută 66 de la Chicago la Los Angeles: „Peisajele mele preferate sunt priveliștile munților, preriile pitorești și pădurile din această țară minunată.

Archer a crescut la ferma familiei sale din Kansas. Are o diplomă de licență în Agricultură și a devenit partener într-o companie de cherestea și cereale înainte de a intra în industria camioanelor, în 1961.

Astmul l-a forțat să lase ferma și afacerea cu cereale în urmă, dar a rămas cu transportul. Viața lui Doyle pe șosea a venit cu provocări, de la vreme severă la trafic intens și prețuri în creștere la combustibil, dar și multe momente distractive. Deși recunoaște că nu i-a trecut niciodată prin minte că va face în continuare această meserie la 90 de ani, el spune că este onorat și mândru să fie recunoscut drept cel mai bătrân șofer de camion din lume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *