Cel mai simplu truc pentru a economisi combustibil atunci când conduci. Toți șoferii trebuie să știe această metodă

Odată cu prețurile tot mai mari la combustibil, șoferii caută tot felul de metode prin care să economisească cât mai mult.

Ca să economisească combustibil și, implicit, bani, mulți șoferi au renunțat la utilizarea mașinii. Însă, nu este nevoie de asta pentru că există diferite metode pentru a reduce la minim costurile. Rețelele de socializare sunt împânzite în această perioadă de sfaturi și trucuri pentru a conduce inteligent și economic. Cel mai nou apărut sfat se numește „lovitura de frână” și a devenit viral foarte rapid.

Conform experților, condusul eficient și inteligent poate duce la economisirea multor bani pentru combustibil. Aceștia recomandă evitarea accelerărilor și frânărilor bruște și încercarea de a menține Această metodă de frânare despre care se vorbește tot mai mult se concentrează pe lăsarea vehiculului să circule prin propria inerție, adică să ridicați piciorul de pe accelerație și să lăsați mașina să se rostogolească ci treapta de viteză deja cuplată.

Piciorul trebuie să fie întotdeauna deasupra pedalei de frână pentru a putea face corecțiile necesaere pentru adaptarea vitezei. Astfel, se obține o frânare preogresivă cu o uzură mai mică a cutiri de viteze și a ambreiajului. Pe lângă faptul că se reduce consumul de combustibil, se prelungește și durata de viață a componentelor fundamentale ale automobilului.

Sfaturi de economisire a combustibilului

Puteți economisi până la 15% din combustibil prin evitarea opririi și menținerea unei viteze de navigare bună. Respectând limita maximă de viteză se poate folosi chiar și treapta a patra în oraș.

La mașinile pe benzină, momentul optim pentru schimbarea vitezei este între 2.000 și 2.500 de turații. Viteza optimă pentru a economisi este de 90 km/oră. Un vehicul care circulă cu 120 de kilometri/oră poate consuma cu până la 30% mai mult.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *