Cele zece țări în care șoferii de camion câștigă cel mai mult: majoritatea țărilor se află în Europa

Șoferii de camion reprezintă o importantă verigă în lanțul de aprovizionare. Aceștia ajută la menținerea fluxului de mărfuri, astfel încât pot câștiga destul de bine. Cel puțin în unele țări. Cercetarea recentă publicată Freight Waves dovedește acest lucru. Freight Waves a compilat o listă cu cele 10 țări în care șoferii profesioniști câștigă cel mai mult. Interesant este că lista include 7 țări europene.

Tarifele salariale pentru șoferii de camioane depind de mulți factori – experiență, rute, companie, tipul de contract, sistemul de lucru (3/1, 4/1, 6/2), vehicul, tipul de marfă transportat, etc.Nivelul de remunerare fluctuează în mod constant, prin urmare, este dificil de stabilit care sunt limitele exacte ale veniturilor.

Astfel, de exemplu, în Germania, în funcție de regiune, puteți câștiga de la 2,2 mii euro la 3 mii euro, în Polonia și Lituania rata medie este de aproximativ 1,8-2 mii euro, în Franța – aproximativ 2,5 mii euro.

În Statele Unite, salariul mediu al șoferilor este de 3,2 mii de euro, deși este demn de remarcat aici că șoferii angajați de marile corporații de transport pot câștiga chiar de la 4,7 la 7 mii de euro pe lună.

În Canada, șoferii câștigă în medie 3 mii de euro, deși cei care efectuează transporturi pe drumurile înghețate din regiunile de nord ale țării pot conta chiar și pe 7 mii de euro. Acestea sunt unele dintre cele mai mari câștiguri pentru șoferi din lume.

La rândul său, în America Centrală și de Sud, situația este ușor diferită. În Mexic, șoferii primesc în jur de 950 de euro. Brazilia, cea mai mare economie a continentului, are rate salariale cuprinse între 400 și 700 de euro pe lună, în condiții de muncă și recreere mult mai proaste decât în Statele Unite sau Canada, chiar dacă luăm în considerare doar factori precum infrastructura și geografia.

În China, una dintre cele mai mari economii din lume, șoferii nu sunt plătiți mai mult. Aici șoferii se pot aștepta în medie de la o mie la 1,2 mii de euro pe lună. În acest caz, este de remarcat faptul că în China nivelul salarial depinde de regiune.

Salariul mediu pentru șoferii de camioane este de aproximativ 930 de euro (media națională este de 730 de euro). Cel mai mult se poate câștiga în orașele mari și centrele industriale de lângă porturile maritime – Beijing, Shanghai, precum și în regiuni precum Tianjin, Guangzhou, Shenzhen, Wuhan, Dongguan.

Unde sunt cele mai mari salarii

Potrivit studiului efectuat de Freight Waves, șoferii de camioane primesc cele mai mari salarii din Elveția. Australia se află pe locul al doilea în listă, urmată de Belgia, Norvegia și doar pe locul cinci se află Statele Unite.

Este încurajator faptul că lista include și țări europene precum Germania (locul 6), Olanda (locul 7), Austria (locul 8) și Suedia (locul 10). Canada se situează pe locul 9. În total, 7 țări europene s-au dovedit a fi în clasamentul celor 10 țări cu cele mai mari salarii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *