Cerere uriașă pentru posturile de curieri. Până la cât pot ajunge câștigurile pe lună

Curierii au fost printre cei mai solicitați angajați anul trecut, iar tendința se menține. Câștigurile de până la 6 mii de lei pe lună, îi atrag pe tineri, care se împart între școală și jobul- part time.

Alții livrează cu normă întreagă mâncare și alte produse, comandate de clienți. Pot ajunge să parcurgă peste o sută de kilometri pe zi, fie că e caniculă sau furtună, pe biciclete, trotinete sau scutere.

″- Cum este cu bicicleta pe vremea asta caniculară?
– E foarte greu..
– Câți km faceți într-o zi?
– Cam 80…”

″- 100, 100 și ceva..
– Este profitabil?
– Momentan da, pe timp de criză”

″- E ok..depinde, cum stau cu programul..Cum vă descurcați?   -Ok…
– Cam câte ore lucrezi pe zi?
– 4, în prima parte a zilei, și seară încă 4-5″

Adrian lucrează în acest domeniu de 7 luni. Înainte era șofer.

Adrian Mușat, livrator de mâncare: ”Îmi place să conduc și mă relaxez în timp ce conduc și îmi place să fac chestia asta. Pot să spun că este profitabil, este undeva peste media pieței. Programul este flexibil, îți poți alege orele în funcție de cum vrei să muncești. Există persoane care se feresc de acest job, dar le recomand să vină să încerce”.

Adrian spune că fiecare zi îi aduce noi provocări pe care le rezolvă cu zâmbetul pe buze. Bacșișurile sunt mici sau de multe ori inexistente, iar răbdarea, esențială. Curierii petrec ore întregi în trafic sau în restaurante, până când mâncarea este gata, iar clienții nu sunt foarte înțelegători.

Adrian Mușat, livrator de mâncare: “În condiții extreme, dacă plouă sau ninge, comenzile sunt mult mai mari, timpii de livrare cresc un pic cu calm, totul se rezolva cu bine”.

Cererea pentru curieri este mare in Romania.

Răzvan Acsente – Growth and Strategy Director – platforma livrare mâncare: „În perioada actuală vedem în continuare trendul de creștere, nu s-a plafonat odată cu ridicarea unor restricții, iar în zona asta de livratori cererea este foarte mare pentru că omul de rând și consumatorul s-au obișnuit cu simplitatea de a comanda de acasă. Plătim un livrator cu în jur de 25 lei pe oră”.

Doar pe două dintre cele mai mari portaluri de joburi, găsim în acest moment 3.200 astfel de poziții deschise în toată țară.

Roxana Drăghici, director de vânzari, platformă de joburi: „În ultimul an, rolurile pentru livratori de mâncare au început să fie din ce în ce mai afișate în platforma noastră, asta datorită faptului că ft mulți au început să lucreze de acasă,ceea ce înseamnă că prânzul la birou a fost înlocuit cu mâncarea comandată în online. Salariile pornesc de la 2000-2500 de lei.

O platforma online de livrare de mâncare din România ajunge să aibă peste 10.000 de curieri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.