Cinci români au dat lovitura în Ungaria: Televizoare de aproape 50.000 de euro, sustrase dintr-un TIR

Cinci români sunt suspectaţi că au furat, săptămâna trecută, 121 de televizoare dintr-un camion, în localitatea ungară Lenti, anunță Poliţia din Zala. Prejudiciul este de aproape 50.000 de euro.

Potrivit informației, cinci bărbaţi români ar reușit să fure 121 de televizoare dintr-un camion parcat în localitatea Lenti. Autorii jafului au fost reţinuţi pe autostrada M7, anunţă Inspectoratul de Poliţie al judeţului Zala, pe site-ul Poliţiei ungare.Poliţia a fost alertată în zorii zilei de joi, în urma spargerii calei unui camion, care era parcat într-o benzinărie din localitatea Lenti. Făptaşii şi-au anunţat prin semne colegii, care stăteau în aşteptare. Aceştia au venit cu un camion, au încărcat televizoarele în camion şi au plecat, relatează hvg.hu.A doua zi, poliţiştii au reţinut cinci cetăţeni români suspectaţi de infracţiune, pe autostrada M7, în parcarea de la Sormás, şi au găsit 121 de televizoare în valoare de aproximativ 18 milioane de forinţi (48 973 euro).Autorii jafului au fost reţinuţi pentru suspiciuni de furt şi alte infracţiuni, iar autovehiculele folosite pentru furt, precum şi televizoarele, au fost confiscate. 

Cazurile în care românii comit infracțiuni în Ungaria sunt în creștere. Un alt  român, în vârstă de 25 de ani, care a ajutat 12 persoane să treacă ilegal frontiera, este urmărit penal sub suspiciunea de trafic de persoane.

Ungaria. Microbuz românesc, plin cu migranți, verificat pe autostrada M5. Șoferul român riscă ani grei de închisoare

Un șofer român, în vârstă de 25 de ani, care a ajutat 12 persoane să treacă ilegal frontiera, este urmărit penal sub suspiciunea de trafic de persoane.

Potrivit Biroului Internațional de Investigații al Poliției de Urgență, în data de 28 noiembrie 2021, polițiștii din județul Pest au verificat un microbuz, cu numere de înmatriculare românești, care era parcat în zona de odihnă a autostrăzii M5, în Inárcs. Vehiculul era condus de un cetățean român.

Când au percheziționat microbuzul, polițiștii au depistat 12 cetățeni străini, care s-au declarat cetățeni afgani nu au putut dovedi legalitatea șederii lor în Ungaria. Prin urmare, polițiștii din județul Pest i-au arestat atât pe cetățenii afgani, cât și pe șoferul român, transmite police.hu. 

După audierea lor, migranții ilegali vor fi returnați la zona de securitate a frontierei, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare, iar românul va fi urmărit penal de Compartimentul de Investigații al Poliției Județene Pest, sub suspiciunea de trafic de persoane.

Infracțiunea de trafic de persoane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *