Cine are prioritate în această situație? Marian Godină spune că e una din situațiile des întâlnite la ”Tamponări”

Situația prezentată în imaginea de mai sus este probabil cea mai des întâlnită problemă apărută în sensurile giratorii din Sibiu. Majoritatea șoferilor care ajung în această situație sunt convinși că ei au dreptate, indiferent pe care bandă se află.

Polițistul Marian Godină a explicat cine are prioritate pe pagina lui de facebook.

Am primit zeci de mesaje cu fotografia asta, aşa că răspund aici, mai ales că e una dintre situațiile des întâlnite la “Tamponări” şi nu de puține ori, cel vinovat se consideră nevinovat iar cel nevinovat se consideră vinovat.

Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, trecând de pe banda 2 pe banda 1. Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri.

În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancționat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare.Cu toate astea, eu personal nu aş proceda ca şoferul autoturismului verde, deşi manevra e legală”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.