Cisternă condusă de un șofer profesionist român, ruptă de cabină și răsturnată pe autostradă

Pagube de 110.000 de euro a raportat poliția germană după un accident în care a fost implicat un șofer profesionist român, marți, pe A93, lângă Bad Abbach (districtul Kelheim).

Potrivit Passauer Neue Presse, marți, 26 ianuarie, în jurul orei 8.30, șoferul român al unui camion-cisternă a pierdut controlul vehiculului pe autostrada A93 și s-a lovit de parapetele de pe mijlocul șoselei. Dispozitivul de prindere al cisternei de capul tractor s-a rupt și cisterna a mers înainte, s-a aplecat pe dreapta și s-a oprit în separatorul de sensuri. Cabina a ajuns pe partea dreaptă a autostrăzii, oprită pe marginea șoselei. Din fericire, cisterna nu s-a fisurat, iar pompierii chemați la fața locului au aflat și că românul, care are 43 de ani, nu transporta mărfuri periculoase. Cisterna era încărcată cu 21 de tone de adeziv pentru tapet. Șoferul nu a fost rănit, dar pagubele totale ale accidentului se ridică la 110.000 de euro.
Românul a fost amendat de poliție pentru că nu a adaptat viteza unui drum alunecos, în condițiile în care ningea abundent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *