Clujenii cred că autoritățile stropesc noaptea cu substanțe care conțin coronavirus

Un videoclip postat ieri pe Facebook și distribuit masiv în ultimele ore, intrigă cetățenii din Cluj-Napoca. Imaginile surprind câțiva lucrători ai RADP Cluj care stropesc cu o anumită substanță o zonă de pe domeniul public. Cel care a realizat și postat videoclipul consideră că aceștia folosesc o substanță dăunătoare, cu bună știință, pentru a îmbolnăvi oamenii.

Chestionați în legătură cu activitatea pe care o întreprind pe timp de noapte, lucrătorii răspund că stropesc pentru insecte (ceea ce este, de altfel, adevărat). Dar realizatorul clipului nu se lasă păcălit, că doar nu mai sunt insecte acum, în prag de iarnă.

Aproape două mii de clujeni au lăsat comentarii la postare, majoritatea adepți ai teoriilor conspirației, convinși că aleșii locali îi otrăvesc sau stropesc cu substanțe care conțin coronavirus.

„Stropesc cu un produs care atacă plămânii, chiar nu vă dați seama?”, „Ne otrăvesc noaptea, ca hoții„, „Când au văzut că sunt filmați au și luat-o la fugă! Rușine să le fie! Cine știe cu ce porcării stropesc, ca să îmbolnăvească populația!” sau „Stropește să luăm covidul din substanță„, sunt doar câteva dintre comentariile postării care a devenit subiect de scandal.

De fapt, acțiunea este realizată la cererea cetățenilor, care s-au plâns de invazia ploșnițelor marmotate, acele insecte care elimină un miros urât dacă sunt atinse. Oamenii au cerut Primăriei să facă acțiuni de dezinsecție, dar o parte dintre clujeni se pare că nu au aflat.

Alții au lăsat în dreptul postării motivul real, dar nu pot influența prea mult convingerile deja împământenite: „Este un tratament fitosanitar pentru ploșnițele marmorate, care acum depun ouă și în primăvara eclozează.Trebuie făcute două stropiri”.

Nu este suficient pentru un alt internaut, care crede că „probabil soluția lor are treabă cu testele, să iasă pozitive… de aici reies atâtea cazuri de Covid… văd că mesajele sunt șterse”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *