Cod galben de ninsori! Avertizare de vreme rea în toată țara

Vremea în România este extrem de rea de câteva zile și se pare că veștile rele nu se opresc aici. Urmează o perioadă marcată de ger, viscol și temperaturi extrem de scăzute. Specialiștii au mai emis un cod galben de ninsori, valabil pentru următoarele 24 de ore.

Cod galben de zăpezi și vânt

Vremea este tot mai rea la noi în țară. După câteva zile în care a mai ieșit soarele și atmosfera a fost ceva mai plăcută, se pare că primim vești rele. Urmează câteva zile în care va ninge și va fi destul de frig, iar în majoritatea regiunilor din țară se va așterne un strat considerabil de zăpadă.

Meteorologii au emis, luni dimineață, un cod galben de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură. Alerta emisă de ANM a intrat în vigoare luni, la ora 10:00 și va fi valabilă 24 de ore, până marți, la aceeași oră, timp în care vom avea parte de schimbări importante.

În următoarele 24 de ore, cu posibilitatea de extindere a avertismentului, vom avea parte de fulguieli considerabile la altitudini de peste 1700 m. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge în cantități mari și se va depune strat nou de zăpadă, care va rămâne zile bune, având în vedere că va fi destul de frig.

Vântul va sufla cu putere, mai ales pe timpul nopții, ajungând la rafale de peste 80 – 90 km/h. Astfel, zăpada va fi viscolită și vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Cu astfel de fenomene se vor confrunta și localitățile din restul zonei montane, dar la intensități mai mici, pentru că nu va ninge la fel de mult. Vântul va sufla destul de tare și în sudul, centrul și estul țării, ajungân chiar și la viteze de 45 – 50 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *