COD RUTIER 2023. Un poliţist a dat o sancțiune care nu există. Ce greşeală a făcut șoferul

Polițistul a încheiat și un proces verbal în care a menționat „suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 24 de ore.

COD RUTIER 2023. Un polițist din județul Alba a dat o sancțiune care nu există în Codul Rutier. Mai exact, el i-a suspendat permisul unui șofer pe o perioadă de 24 de ore, relatează publicația locală Alba24.ro.

Șoferul a fost oprit de polițistul rutier și testat cu aparatul etilotest, care a arătat cantitatea de 0,03 mg / litru alcool pur în aerul expirat. Însă bărbatul a spus că nu a consumat alcool și a cerut să fie dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Polițistul a încheiat și un proces verbal în care a menționat „suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 24 de ore”, sancțiune care nu există în legislație.

Șoferul a atacat procesul verbal în instanță. Magistrații Judecătoriei Blaj i-au dat dreptate și au anulat procesul verbal de contravenție.

În plus, analizele au demonstrat că bărbatul nu avea alcool în sânge. Potrivit OUG nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice, conducerea sub influența băuturilor alcoolice (dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune) se sancționează cu amendă și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *