COLOSUL Girteka Logistic angajeaza 20.000 de soferi pana la sfarsitul anului!

Lipsa șoferilor profesioniști este o problemă cu care transportatorii se confrunta de câțiva ani buni și care, din păcate, se adâncește de la an la an.

În Germania, spre exemplu, conform unui raport al BAG publicat la finalul anului trecut, peste 50% din transportatorii locali au declarat că au fost nevoiți să refuze comenzi din cauza faptului că nu aveau șoferi disponibili, în condițiile în care camioanele staționau săptămâni întregi.

Girteka Logistics, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața europeana de transport rutier, declară că problema lipsei șoferilor nu a afectat foarte mult operațiunile companiei.

Într-un interviu acordat recent Organizației Internaționale a Transportului Rutier (IRU), Kristian Kaas Mortensen, Director of Strategic Partnerships in cadrul Girteka Logistics a discutat despre soluțiile pe care compania sa le are în vedere în următorii ani

“Sincer, lipsa de șoferi nu este o problemă prea mare pentru Girteka. Astăzi, angajăm 13.000 de șoferi și până la sfârșitul anului 2021 vom angaja 20.000. Cu toate acestea, suntem foarte conștienți de lipsa de șoferi ca o problemă în întreaga industrie, astfel că este bine să avem o atitudine proactiva.”

Întrebat cum își explica acest lucru, în contextul general al industriei, Mortensen declară că Girteka prioritizează investițiile în calitatea vieții șoferilor.

Cheia o reprezinta investirea în bunăstarea șoferilor noștri, în special prin intermediul Academiei noastre de asistență pentru conducătorii auto. Avem 30 de angajați cu normă întreagă al căror rol este de a educa șoferii în cadrul Academiei. Vedem un avantaj imens în a ne asigura că șoferii noștri conduc mai prudent – nu numai că astfel reducem riscul accidentelor, dar reducem și consumul de combustibil. De asemenea, tehnologia ne poate ajuta să eliminam problema lipsei de șoferi. Sisteme precum planificatorul automat de rute sau tehnologiile care îmbunătățesc siguranţa sunt de asemenea atractive, pentru că sporesc confortul și siguranța șoferilor. (…) Reducând stresul șoferilor, putem îmbunătăți semnificativ calitatea vieții lor profesionale, făcând profesia mai atractivă atât pentru cei din interiorul cât și pentru cei din afara industriei” a declarat Mortensen.

Despre mult-dezbătutul “Pachet de Mobilitate”, reprezentantul Girteka are numai cuvinte de laudă, considerând că pe termen lung acesta va ajuta la îmbunatățirea condițiilor de lucru pentru șoferi dar și la creșterea standardelor la nivel de industrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *