COMEDIE! Hoții au spart mașina unui polițist din Constanța și i-au furat toate echipamentele, inclusiv cătușele, bastonul și geaca de polițist

Un polițist constănțean a rămas fără geaca de serviciu, inscripționată cu însemnele specifice, fără baston și alte echipamente din dotare, după ce hoții i-au spart mașina. Mai mult decât atât, unul dintre aceștia s-a îmbrăcat cu haina polițistului, după care a plecat așa îmbrăcat.

S-a întâmplat în luna noiembrie a.c., când un polițist a făcut greșeala de a lua în mașina personală echipamentele folosite la serviciu, cum ar fi bastonul, stația de emisie-recepție, cătușele, mapa cu procese-verbale și geaca de polițist, parte din uniformă. Bărbatul și-a lăsat autoturismul în parcarea din apropierea blocului în care locuiește. Însă a avut chinionul ”să dea” peste o bandă de hoți care nu știau cine este proprietarul mașinii.

Astfel, crezând că ar putea găsit ceva de valoare, unul dintre ei a procedat așa cum știa el mai bine: a spart geamul și a pătruns în interiorul autovehiculului, de unde a luat cam tot ce a găsit. Ba s-a mai îmbrăcat și cu geaca de polițist, așa cum reiese din imaginile video surprinse de o cameră de supraveghere.

Spargerea a fost constatată în scurt timp, iar în urma cercetărilor, pe baza imaginilor, hoții au fost identificați și duși la audieri.

Unul dintre ei le-ar fi declarat polițiștilor că nu știa a cui este mașina și că, în momentul în care a găsit echipamentele respective, și-ar fi dat seama că aparține unui polițist și s-a speriat, motiv pentru care a aruncat la un tomberon stația, documentele și alte bunuri furate.

Se pune întrebarea dacă, într-adevăr, s-a speriat, așa cum a declarat, dat fiind că în imaginile surprinse poate fi văzut cum s-a îmbrăcat cu haina de Poliție, asta după ce a observat, în prealabil, ce scrie pe ea.

Așa cum era de așteptat, cei trei au fost reținuți, apoi arestați pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Situația ar fi fost mult, mult mai gravă dacă în locul proceselor-verbale furate ar fi fost dosare penale.

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Secției 2 au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 23/24 noiembrie 2021, persoane necunoscute au spart geamul unui autoturism, parcat în municipiul Constanța, iar din interior au sustras mai multe documente, dar și obiecte care aparțin unui polițist din cadrul I.P.J. Constanța.

Cercetările au fost preluate de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, iar la data de 30 noiembrie a.c., au fost identificați 3 bărbați, de 20, 21 și 37 de ani, bănuiți de comiterea faptelor. În sarcina bărbaților de 20, respectiv 37 de ani au fost probate mai multe fapte de furt calificat, prin același mod de operare, iar în ceea ce-l privește pe bărbatul de 21 de ani, acesta este cercetat pentru complicitate la săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Cei 3 au fost reținuți, ulterior, la data de 1 decembrie a.c., fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

În ceea ce privește bunurile lăsate de către polițist în autoturismul personal, la nivelul instituției noastre au fost declanșate verificări, prin structura de profil”, susțin reprezentanții IPJ Constanța.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *