Confindustria Italia: „Șoferii de camion români cred cu seriozitate că vaccinul îi omoară”

Un reprezentant al Confindustria a vorbit despre teama șoferilor români de a se vaccina, aceștia mai degrabă renunță la muncă decât să se vaccineze. „Ei cred cu seriozitate că vaccinul îi omoară”

În Italia se acutizează lipsa de șoferi de camioane. Una din cauze ar fi obligativitatea permisului verde (Green Pass), care intră în vigoare în 15 octombrie.

Probleme la firmele mari

În plus, mulți șoferi din Italia pleacă în Germania, unde permisul verde nu este obligatoriu, iar salariile sunt ai mari.

În sectorul transporturilor, obligația permisului verde de la 15 octombrie nu va crea prea multe probleme companiilor mici, ci celor mari.

„La firmele mici – cu câteva zeci de șoferi de camioane – procentul de nevaccinați merge de la 5 la 20%”, spune Andrea Gottardi, președintele Secției Transport și Logistică a Confindustria, citat de ladige.it.

„Dar în firmele mari care au sute de șoferi, procentul de nevaccinați poate ajunge la 60% dintre șoferi fără permis verde”.

Șoferii români nu vor vaccin

Cu cât compania este mai mare, cu atât procentul este mai mare. Iar motivele, explică Gottardi, sunt două:

«În primul rând, există în principal șoferi de camioane din Europa de Est vaccinați cu Sputnikul rus, pe care Italia nu îl recunoaște și care nu acordă dreptul la un certificat verde.

În al doilea rând, majoritatea camionagiilor români cred cu seriozitate că vaccinul îi face să moară, deci nu se vaccinează.

Am încercat să vorbesc cu ei, am încercat să-i conving, dar dincolo de o anumită limită nu pot merge, pentru că sunt oameni buni, muncitori și dacă le forțăm mâna, ei demisionează”.

Faptul este că, se plânge Gottardi, că „doar în Italia există restricții atât de puternice. În Franța este diferit. În Germania este diferit ».

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.