Controale RAR: din 64.000 de maşini, aproape jumătate aveau probleme

Zeci de mii de mașini vechi și periculoase sunt încă pe drumurile României. Este semnalul de alarmă tras de inspectorii Registrului Auto.

Doar anul trecut, au identificat aproximativ 30.000 de vehicule cu probleme. De la sistemul de semnalizare, până la emisiile poluante și…frâne. Unii dintre șoferii opriți pentru verificări au prezentat, fără jenă, documente ITP false.

În urma controalelor făcute împreună cu poliţiştii de la Rutieră, inspectorii au găsit peste 1200 de maşini cu probleme majore la sistemul de frânare.

Inconştiența unora dintre șoferi nu cunoaşte limite: alți peste 450 au fost prinşi la volanul unor vehicule cu probleme grave la sistemul de direcție. Cei de la RAR au notat în dreptul lor “pericol iminent de accident” şi le-au confiscat fără prea multe dezbateri.

Din 64.000 de maşini verificate peste tot în ţară, aproape jumătate aveau deficienţe. Culmea este că unii dintre şoferi aveau Inspecţia Tehnică Periodică avizată la zi.

ing. Claudiu Mija – directorul tehnic al RAR : „Selectarea şi oprirea acestor maşini în trafic se fac după existenţa unui indicii vizuale cu privire la neconformităţile acestora.”

Şi în Bucureşti, unde avem cel mai aglomerat trafic din ţară, autorităţile au descoperit peste 500 de autoturisme care puteau provoca oricând un accident.

Peste 40 de şoferi au fost prinşi, la controale, cu un document ITP falsificat. Nu doar că riscă dosar penal pentru uz de fals, ci pot ajunge după gratii pentru o perioadă de până la trei ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *