Crește prețul asigurărilor RCA. Cât plătești pentru asigurarea auto

Noile tarife de referință pentru asigurarea obligatorie RCA, pentru anul 2021, au fost publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Tarifele sunt mai mari decât în 2020.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurarea obligatorie RCA în 2021. Pentru majoritatea categoriilor de șoferi, tarifele au crescut.

Tarifele de referință ale Autorității pentru Supraveghere Financiară nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață.Ele au rolul de indicatori pentru asiguratori și asigurați, dar sunt relevante pentru stabilirea prețului final.

Prețuri RCA 2022. Care sunt șoferii care plătesc cele mai mari tarife
Astfel, în 2022 cea mai mică sumă pentru asigurarea RCA o vor plăti șoferii cu mașini sub 1.200 cm³, cu vârste cuprinse între 41 și 50 de ani. Pe de cealaltă parte, șoferii sub 30 de ani, cu mașini peste 2.500cm³, vor plăti peste 3000 de lei, aceasta fiind cea mai costisitoare asigurare RCA.

Prețul unei asigurări RCA în România este influențat de sistemul Bonus-Malus. Acest lucru presupune ca șoferii care nu au provocat daune să primească o reducere a prețului poliței, în timp ce șoferii care au provocat daune vor plăti o sumă mai mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.