Criza majora de soferi in UK. Salariu de 5.000 lire/luna oferit de o companie de taxi pentru a atrage noi soferi

Addison Lee Ltd., cea mai mare companie de taxiuri din Londra, ofera un salariu de 5.000 de lire sterline (6.861 de dolari) pentru patru saptamani de lucru, in ideea de a putea recruta soferi in contextul crizei nationale de angajati cu care se confrunta Marea Britanie, informeaza Agerpres.

Salariul este garantat pentru prima luna de lucru, iar in schimb soferii trebuie sa efectueze 140 de calatorii, a informat compania de taxi intr-un comunicat de presa difuzat vineri. Alte beneficii suplimentare includ zile libere platite si pensie.

Brexitul a lasat Marea Britanie cu un deficit de muncitori in diferite sectoare de la agricultura si servicii bancare, pana la vanzarile cu amanuntul si transporturi. De exemplu, criza de soferi de camion a declansat probleme de amploare in aprovizionarea cu carburanti precum si blocarea porturilor britanice. Zilele trecute guvernul de la Londra a decis sa relaxeze regulile privind imigratia in ideea de a putea atrage mai multe mii de macelari din strainatate si a furniza astfel mana de lucru necesara pentru procesarea porcilor care riscau sa fie sacrificati la ferme.

In ceea ce priveste firma de taxi Addison Lee, aceasta incearca sa angajeze 1.000 de soferi dupa ce in perioada august – septembrie numarul calatoriilor a crescut cu peste 40%. Compania se asteapta ca tendinta de crestere sa continue pana la sarbatorile de Craciun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.