Cu cât plătește UMBRĂRESCU un șofer

Compania UMB, controlată de băcăuanul Dorinel Umbrărescu, are în lucru 80% din autostrăzile finanțate prin PNRR, adică 341 km din totalul de aproape 430 km din program pe A8, A7, A3 și A1.

Umbrărescu este constructorul român cu cei mai mulți kilometri de autostradă și drumuri expres contractați.

România are momentan peste 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres în exploatare, alți 834 km contractați și încă 95 km în licitație lucrări.

53% din lungimea contractată a rețelei și 45% din suma tuturor proiectelor (care e de aproximativ 13 miliarde euro fără TVA) aparțin grupului UMB al lui Dorinel Umbrărescu, potrivit unei analize a Asociației Pro Infrastructură, scrie romaniatv.net.

Pe șantierele lui Umbrărescu este un furnicar de utilaje și muncitori zi și noapte.

O explicație este aceea că angajații săi, care lucrează la A7, sunt foarte bine plătiți. Un șofer, de pildă, are un salariu cu mult mai mare decât un prefect.

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a făcut publică această informație.

„Un șofer (n.r. – care lucrează la Umbrărescu) câștigă mai mult decât un prefect.

Decât orice prefect, nu doar de Vrancea.

Și așa a reușit și are o adresabilitate și la rându-i după aceea o foarte mare solicitare de forță de muncă din partea celor care vor să vină să câștige, normal, mai bine.

Au revenit și din diaspora, cei care mergeau și făceau curse internaționale sau lucrau efectiv doar acolo pe utilaje sau pe camioane”, a spus prefectul.

Salariile foarte mari pe care le plătește constructorul român au făcut ca mulți meseriași din domeniu, plecați la muncă în străinătate, să revină acasă, aceștia lucrând acum la construcția de autostrăzi pentru firmele lui Umbrărescu. (foto: imagine ilustrativă)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *