Cu cât s-a vândut la New York un ARO 243 și ce dotări are. Mașina a fost produsă pentru Armata Română

Eduard Palaghiţă, un român foarte pasionat de mașinile românești şi stabilit de 28 de ani în America, deține de câțiva ani o companie ce furnizează maşini pentru filmări. El este căutat constant de americani și români stabiliți în SUA, care doresc să cumpere mașini fabricate în România.

În această lună, Eduard Palaghiță a vândut unui american un ARO 243D fabricat în 1993 la uzina de la Câmpulung-Muscel din Argeș, mașină ce a fost importată în America în 2022 și are un număr personalizat de New York. Eduard Palaghiță a făcut mai multe investiții în mașina de colecție de când a achiziționat-o. Mașina a fost vândută cu 6.900 de dolari și a fost produsă pentru Armata Română. Automobilul ARO 243D cumpărat de un american are un motor diesel de 3,1 litri, 67 de cai-putere și o transmisie manuală cu patru viteze. Mașina are jante de 16 inchi și poate atinge o viteză de 180 kilometri/oră.

Mașina vândută la New York are 39.000 de kilometri la bord, iar de când a fost achiziționată de către Eduard Palaghiță a parcurs în total 200 de kilometri. În cei 30 de ani de când a fost fabricată, mașina nu a înregistrat vreun incident.

Citește în continuare pe adevarul.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *