Cu ce viteză ai voie să circuli pe Transalpina, șoseaua spectaculoasă adorată de milioane de turiști. Mulți şoferi nu știu

O dată cu vacanţa de vară a elevilor a fost redată circulaţiei publice şi Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.

Circulaţia pe Transalpina s-a redeschis vineri dimineaţa, la ora ora 8.00, comisia de la CNAIR care a efectuat inspecţia stabilind că drumul poate fi utilizat în condiţii bune pe sectorul Rânca – Obârşia Lotrului, între km 34+800 şi km 59+800.

Viteză maximă de 30 km/oră pe Transalpina

Din 16 iunie şoferii au voie să circule din nou pe Transalpina, dar cu anumite restricţii, după cum anunţă reprezentanţii CNAIR. După o inspecţie amănunţită, inspectorii au decis deschiderea estivală a circulaţiei pe această şosea, însă pentru a efectua călătoria în siguranţă şoferii trebuie să respecte anumite reglementări.

“Circulaţia rutieră este deschisă în intervalul orar 8:00 – 18:00 doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 3,5 tone. Viteza maximă de deplasare pe acest sector de drum este de 30 km/h.

 

Amintim că circulaţia rutieră poate fi închisă/restricţionată, pe durată limitată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, etc.) sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanşele, căderile de stânci şi ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800″, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Decizia redeschiderii şoselei Transalpina a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu şi SDN Vâlcea. Translpina este cea mai înaltă şosea din România, ajungând până la 2.145 metri în Pasul Urdele.

Secretarul se stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, spunea în urmă cu o săptămână că a inspectat şi el Transalpina, împreună cu prefectul judeţului Gorj, subliniind că la sfârşitul lunii mai nămeţii ajungeau până la 5 metri înălţime.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *