Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele

Nici măcar anul electoral 2024 nu ne scapă de anumite scumpiri. De la 1 iulie 2024 va crește acciza la carburanți, fapt ce se va reflecta în prețurile la pompă.

În aprilie, prețul litrului de motorină era de 7,46 lei, iar acum s-a ieftinit cu peste 20 de bani și a ajuns să fie mai ieftină chiar decât benzina, care acum se vinde la un preț mediu de 7,24 de lei.

Benzina se scumpeşte cu 43 bani/L, iar motorina – 40 bani/L

Benzina se scumpește cu 43 de bani pe litru, iar motorina cu 40 de bani. Asta înseamnă că prețul plinului unui șofer care alimentează cu motorină va crește cu 20 de lei iar un plin de benzină se va scumpi cu aproximativ 21 de lei.

Accizele cresc în trei etape:

  • 33% din procentul de creștere anuală de la 1 ianuarie 2024
  • 33% din procentul de creștere anuală de la 1 aprilie 2024
  • 33% din procentul de creștere anuală de la 1 iulie 2024

Maşinile electrice nu mai par o soluţie

Tot mai mulţi şoferi şi-au dat seama că există o mulțime de motive pentru a renunța la mașinile electrice, de la costuri de asigurare din ce în ce mai mari până la degradarea bateriei și autonomia redusă în condiții de temperaturi scăzute.

Am putea lua exemplul unui bărbat din Marea Britanie. Acesta a făcut în 7 ore un drum ce ar fi trebuit să dureze aproximativ 2 ore și 45 de minute.

Prima călătorie a lui Guy Stenhouse cu noul Jaguar I-Pace în 2019 nu a decurs bine. Drumul său de peste 230 de kilometri, de la Glasgow la Sedbergh, în Cumbria, a fost presărat cu multe opriri la stațiile de încărcare.

Totuși, majoritatea dintre acestea nu i-au încărcat mașina, ceea ce înseamnă că o călătorie care ar fi trebuit să dureze aproximativ 2 ore și 45 de minute a durat 7 ore.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *