Cu Duster-ul până în Laponia! Un buzoian va parcurge 10.000 de kilometri, într-o expediție cu multe provocări. Va dormi în cortul instalat pe mașină și va mânca ce își va găti în aer liber

Duster-ul, mașina vedetă românească, va fi testat într-o nouă expediție în condiții dificile, programată să se desfășoare în luna ianuarie a anului viitor. Buzoianul Cosmin Crăciun, membru al Clubului Best Ride, pasionat al concursurilor de off-road, câștigător al multor curse de acest fel, va porni cu SUV-ul pe care l-a trecut printr-un serios upgrade, într-o călătorie de 10.000 de kilometri pe care și-a propus să o încheie în mai puțin de trei săptămâni. Toată aventura are un șir lung de provocări, iar Cosmin nu va fi singur, ci într-un convoi de patru mașini, toate conduse de români pasionați de caii putere. Nu va fi, totuși, prima oară când un Duster ajunge în Laponia, dar va fi primul astfel de SUV, condus de un român, ajuns pe tărâmul lui Moș Crăciun.

Există serioase șanse ca expediția de iarnă să fie una reușită, mai ales că o experiență similară a demonstrat că Duster-ul se comportă foarte bine la condițiile de călătorie de pe acest itinerariu. În vara acestui an, patru sportivi francezi, practicanți ai curselor cu caiacul, au ajuns în Padjelanta, cel mai mare parc național din Suedia, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO Laponia, tot cu un vehicul Dacia Duster. Declarația unuia dintre francezi dă mari speranțe de reușită pentru viitoarea expediție a buzoianului.

„Dusterul a fost vehiculul ideal pentru această expediție,” a declarat la finalul călătoriei Eric Deguil, cvadruplu campion mondial la caiac extrem.

Cine este buzoianul care pornește către Cercul Polar

La 36 de ani, Cosmin Crăciun este un împătimit al competițiilor de rally-raid și off-road. Mașina sa, în care a investit peste 7000 de euro, pentru a-i crește performanțele pe teren accidentat, este o apariție spectaculoasă, o pată de culoare la fiecare ieșire pe traseu. La volanul Dusterului a reușit să câștige majoritatea competițiilor, în urma cărora au venit și premiile, dar și amintirile de neuitat din cele mai frumoase zone ale țării.

După ce a bifat, pe harta Europei, expediții în Austria, Germania, Italia, Elveția și Turcia, Duster-ul upgradat va porni, în ianuarie, pe traseul lung de 10.000 de kilometri, până în Laponia și retur.

Pentru ca excursia să fie și mai palpitantă, există un set de reguli prin care se impune ca plimbarea de 10.000 de kilometri să fie făcută cu costuri minime. Cei patru participanți vor dormi în cort și vor mânca hrană semi-preparată sau gătită la botul mașinii. Dusterul va fi dotat și cu un cort modern, aflat pe plafonul mașinii, în care Cosmin va dormi 20 de nopți, chiar și la -30 de grade. Acest lucru este posibil datorită sistemului de încălzire Webasto cu care este dotată mașina. Sistemul asigură încălzirea habitaclului, dar, printr-o tubulatură care va fi conectată la cort, va asigura căldura în interiorul acestuia, pe durata somnului.

Citește articolul complet pe sansanews.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *