Cu lacrimi în ochi și înghețat de frig, un șofer de TIR moldovean, a rămas blocat în Belarus (VIDEO)

A ajuns cam târziu postarea asta la noi și despre nefericitul incident am aflat abia recent. Ne bucurăm însă că s-au găsit oameni cu suflet care să nu îl lase pe moldoveanul nostru singur în fața gerului și sperăm că astfel și ai noștri, vor fi mai deschiși către cei aflați în dificultate.  

Camionul s-a defectat, bateriile acumulatoare sunt epuizate, deci nu poate porni motorul, chiar dacă ar reuși e defect sistemul de încălzire, s-a scurs și lichidul de răcire din motor, afară e ger, în mașină e și mai frig, , cardul bancar e gol, la fel și balanța contului pe numărul de telefon…o situație relatată cu lacrimi în ochi de către Andrei, șoferul de tir rămas blocat în Belarus în așteptarea ajutoarelor.

Pentru a se încălzi mergea la unitatea de pompieri (salvatorii de la Ministerul Situațiilor Excepționale din Belarus). Un bărbat, care s-a prezentat administratorul portalului de știri slutsk-gorod.by i-a aflat deznădejdea, în grupul de viber local unde a fost primul anunț. La scurt timp după ce a publicat un video cu moldoveanul nostru de 34 de ani, mai mulți OAMENI din împrejurimi i-au venit în ajutor, cu mâncare caldă, produse necesare și bani, pentru a-l ajuta să supraviețuiască până Duminică, atunci când urmau să îi vină piesele necesare din Moldova. 

Așa cum reparația mașinii era imposibil de realizat în drum, cineva s-a oferit să-l găzduiască pe Andrei temporar. 

За час к дальнобойщику подъехали десятки машин, у него теперь целая кабина продуктов. Продукты больше не нужны! Привезли также газовую горелку. По ремонту машины предварительно установили, что выполнить его на месте своими силами невозможно. Примерно через час-полтора молдаванина Андрея заберет к себе домой житель Слуцка. Номер телефона этого человека для связи по разным вопросам нам сообщат чуть позже. Всем огромное спасибо за участие!” 

Într-un update ulterior, pe același site am aflat că mașina a fost reparată și dusă la parcare, piesele procurate au fost din contul locuitorilor din Sluțk, sperăm că Andrei se va întoarce în curând acasă, în siguranță! 

Vă îndemnăm și pe voi, să nu treceți neobservați, opriți atunci când vedeți pe cineva în dificultate, întrebați dacă are nevoie de ajutor, poate chiar TU ai putea să salvezi viața cuiva. Doar șoferii de curse știu prin ce au de trecut pentru ca produsele să ajungă la destinație și pentru ca familiile lor să poată fi întreținute. 

Sursă: slutsk-gorod.by

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *