Cum a scăpat de sancțiuni un șofer din Iași care a depășit pe linia continuă chiar mașina Poliției

Un șofer din Iași a scăpat de sancțiuni în instanță după ce a depășit pe linia continuă chiar mașina Poliției pentru că oamenii legii nu au completat cum trebuie procesul verbal.

Incidentul a avut loc în noiembrie 2020, când bărbatul care se afla la volanul unui Mercedes a depășit o autospecială de Poliție pe linia continuă, pe DJ 248, scrie Ziarul de Iași.

A fost oprit imediat de polițiști și sancționat cu o amendă de 580 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de conduce. Bărbatul a contestat însă în instanță sancțiunile, susținând că, de fapt, în momentul în care depășise mașina poliției, mrcajul longitudinal era discontinuu.

Conform legii, procesul verbal de constatare trebuie să cuprindă, obligatoriu, descrierea faptei, data, ora şi locul în care a fost comisă. Numai că polițiștii nu au indicat cu exactitate tocmai locul depășirii, motiv pentru care Judecătoria Iași a anulat sancțiunile.

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au decis magistraţii Judecătoriei, care l-au exonerat pe şofer de la plata amenzii şi de suspendarea permisului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *