Cum arată camionul autonom fără cabină, construit de Scania?

Experți Scania din diferite sectoare au lucrat împreună pentru a dezvolta un concept de camion fără cabină, bazat pe sistemul modular al companiei.

Cum numeroase industrii caută să devină mai sustenabile prin optimizarea proceselor de transport, vehiculele autonome sunt luate din ce în ce mai mult luate în calcul. Minele și marile șantiere închise sunt exemple de medii controlate favorabile pentru testele pilot cu camioane autonome.

”Cu Scania AXL facem un pas important spre sistemele de transport inteligente ale viitorului, unde vehiculele autonome vor juca un rol important. Vom continua să dezvoltăm și testăm concepte pentru a demonstra ce se poate face cu tehnologia disponibilă în prezent”, a declarat Henrik Henriksson, președinte și CEO al Scania.


AXL

Pentru camioanele autonome, partea de software este mult mai importantă decât cea de hardware. Scania AXL este pilotat și monitorizat de un mediu de control inteligent. De exemplu, în mine, operațiunile autonome sunt facilitate de un sistem logistic care îi spune vehiculului cum ar trebui să se comporte.

AXL

”Avem deja camioane autonome în operațiuni cu clienți.  Totuși, până acum, aceste teste erau supravegheate de un șofer care putea interveni în caz de necesitate. Scania AXL nu are o cabină pentru șofer și asta schimbă totul. Dezvoltarea vehiculelor autonome a făcut mari progrese în ultimii ani. Nu avem încă toate răspunsurile, dar prin concepte ca Scania AXL continuăm să învățăm cu rapiditate”, a spus și Claes Erixon, șeful departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Scania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.