Cum arata si cati kilometri are cel mai lung pod din lume

Te-ai intrebat vreodata care este cel mai lung pod din lume si cati kilometri are acesta? Ei bine, noi am aflat, asa ca iti spunem pe ce distanta se intinde si cum arata.

Intotdeauna ne-au pasionat constructiile demne de cartea recordurilor, asa ca ne-am interesat sa vedem care este ce mai lung pod din lume. Am aflat cum arata si cati kilometri are, dar o sa iti mai spunem si putin despre perioada in care a fost construit.

China a construit cel mai mare pod din lume
China ne-a demonstrat inca o data priceperea, asa ca acestia au construit cel mai mare pod din lume. Este vorba de podul Danyang-Kunshan Grand, a carui constructie a durat 4 ani si a implicat nu mai putin de 10.000 de oameni.

Nu numai lungimea acestuia este impresionanta, ci si costurile, iar China a cheltui nu mai putin de 8.5 miliarde de dolari pentru constructia podului. Si daca tot am vorbit de constructie, va mai spunem ca lungimea podului este de 164.8 km.

Constructia se intinde intre Shanghai si Nanjing, in provincia Jiangsu. De designul si constructia acestui pod s-a ocupat China Road and Bridge Corporation, o companie detinuta de statul chinez.

Care este cel mai lung pod din Uniunea Europeana
Totusi, am considerat ca ar fi util sa stiti si care este cel mai lung pod din Uniunea Europeana. Nu ne-a luat mult sa aflam ca acesta se afla in Portugalia si se numeste podul Vasco da Gama. Are o lungime de 17 km si conecteaza regiunile nordice de cele sudice, din Portugalia.

Trebuie sa mai stiti ca exista un astfel de pod si inainte, iar acesta se numea Podul 25 Aprilie. Din cauza traficului, autoritatile din Portugalia au construit noul pod Vasco da Gama. 3.300 de muncitori au lucrat la constructia acestuia, care a durat 18 luni si a costat 1.1 miliarde de dolari.

Podul Vasco da Gama nu este si cel mai lung din Europa, pentru ca acest titlu apartine constructiei care leaga Rusia de Crimeea, adica Podul Crimeea. Acesta are o lungime de 19 km si leaga Peninsula Taman din sudul Rusiei de peninsula Kerci din Crimeea, care a fost anexata de Moscova in luna martie a anului 2014. Podul traverseaza stramtoarea Kerci, ce leaga Marea Azov de Marea Neagra si a fost construit pentru a diminua izolarea Crimeii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *